کد خبر: 4185223
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۶
یک حافظ قرآن خواستار شد؛

دانش‌آموزان نخبه قرآنی به جامعه معرفی شوند

آسیه کاظمی با بیان اینکه حافظان باید رسالت و وظیفه خود را که تربیت نسل قرآنی است مخلصانه و بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی انجام دهند، گفت: مسئولان و صداوسیما نیز باید افراد قرآنی به‌خصوص دانش‌آموزان نخبه را معرفی و درصدد تهیه و پخش برنامه‌های مفیدی همچون محفل باشند.

آسیه کاظمی، مربی حفظ قرآن‌کریم در خراسان جنوبیآسیه کاظمی، مربی حفظ قرآن‌ کریم در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی گفت: در برهه‌ای از زمان فکر نمی‌کردم حافظ قرآن شوم، چراکه تصورم این بود که از کودکی باید حفظ را شروع کرد، اما حفظ قرآن را از سال ١٣٩۴ در سن ۳۰ سالگی شروع و در طی شش سال به پایان رساندم. فعالیت گسترده‌ای در زمینه قرآن دارم  که در حال حاضر در مسجد «مهدیه امیرآباد» بیرجند با داشتن ٧ قرآن آموز در سنین مختلف موفق به آموزش قرآن هستم.

وی با بیان اینکه دارای مدرک لیسانس مهندسی کشاورزی و خانه‌دار هستم و با عنوان مربی حفظ، با اوقاف و بسیج همکاری می‌کنم، گفت: حفظ قرآن در خانواده ما از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در بین اقوام اکثراً حافظ و یا مشغول به حفظ قرآن هستند.

کاظمی با بیان اینکه ابتدا حفظ قرآن را با هفته‌ای دو صفحه شروع کردم و کم‌کم تعداد صفحات را افزایش دادم، افزود: حافظ قرآن برای اینکه محفوظات خود را تثبیت کند باید روزی چند بار به قرائت قرآن پرداخته و مرور کند در غیر این‌صورت محفوظاتش را فراموش خواهد کرد، لذا مباحثه خیلی در تثبیت محفوظات مهم است.

وی با اشاره به اینکه سخت است که از قرآن یک آیه را انتخاب کرد، گفت: تک‌تک آیه‌های قرآن درس زندگی و اخلاق است، ولی آیه ۹۶ سوره مؤمنون و آیه ۳۴ سوره فصلت که دو آیه قرینه است و در زندگی‌ام کاربرد فراوانی دارد؛ که بدی را با نیکی دفع کنید.

این مربی حفظ قرآن‌ کریم با بیان اینکه قرآن کلام خداوند است، لذا وقتی آن را به خاطر می‌سپاریم فقط در حافظه نمی‌رود بلکه ناخودآگاه در روح و جان ما تأثیر گذاشته و باعث می‌شود در مسیر عمل به آیات و دستورات الهی قدم برداریم، افزود: قرآن بهترين‌ رفیق و همنشین زمان تنهایی انسان است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سهم را در تربیت فرزندان، مادران برعهده دارند، تصریح‌ کرد: مادری که بخواهد فرزندان باایمان و قرآنی تربیت کند باید خودش قرآنی و دارای ایمان قلبی باشد تا بتواند فرزندان پاک و با‌ایمان پرورش دهد، چراکه فرزند با دیدن مادرش فضایل را یاد می‌گیرد.

کاظمی با بیان اینکه همه افراد در هر سنی شرایط حفظ قرآن را دارند، چراکه خداوند قرآن را آسان قرار داده و همه می‌توانند در مسیر حفظ این کتاب آسمانی قدم بردارد، حالا نه کل قرآن را، بلکه هر چقدر که برايشان مقدور باشد، اظهار کرد: بعضی از حافظان در هنگام مرور اگر آیه‌ای را فراموش کنند سریع به قرآن نگاه کرده که این اشتباه است، چراکه باید فکر کنند تا در ذهنشان بیاید، لذا استماع ترتیل و داشتن هم‌مباحثه‌ای از نکات مهمی است که باید یک حافظ به خود یادآوری کند.

این مربی حفظ قرآن‌ با بیان اینکه بعضی از مشکلات حافظان این‌ است که قبل از اطمینان به درست بودن صحیح‌خوانی اقدام به حفظ می‌کنند و یا کم گوش کردن صوت ترتیل و کم نگاه کردن به آیات هنگام حفظ را از ضعف حافظان می‌توان برشمرد، افزود: باید زمان مناسبی را که از لحاظ روحی و جسمی آمادگی داشته باشیم به حفظ قرآن بپردازیم.

وی با بیان اینکه ظهور آقا امام زمان(عج) و دیدار با مقام معظم رهبری آرزوی قلبی‌ام است، تصریح کرد: امید است که بتوانم قرآن‌آموزان زیادی تربیت و تفسیر قرآن را مطالعه کنم و عامل به دستورات و احکام الهی باشم.

این حافظ قرآن با بیان اینکه امسال در مسابقات بسیج در رشته حفظ کل مرحله شهرستان رتبه اول و در مرحله استانی رتبه دوم را کسب کردم، تصریح کرد: شرکت در مسابقات قرآن امر مهمی است به دلیل اینکه باعث می‌شود تلاش و دقت فراوانی در محفوظات داشته باشیم و مهم کسب رتبه نیست بلکه همین شرکت کردن در مسابقات و آشنا شدن با سایر متسابقان و استفاده از تجربیات آنها و انگیزه گرفتن مهم است.

کاظمی با بیان اینکه حفظ قرآن در روحیه‌ام تأثیرات فراوانی داشته و باعث آرامش قلبی و روحی‌ام و تغییراتی که در درون خود با صبوری بیشتری را احساس می‌کنم، افزود: به‌دلیل علاقمندی‌ام به قرآن انگیزه‌ام برای حفظ، انس بیشتر با قرآن بود و اینکه تدبر و فهم بیشتری پیدا کنم، چراکه هر چه تلاوت قرآن بیشتر باشد مقدمه‌ای برای تدبر در آن می‌شود و در نتيجه باعث تلاش بیشتر برای عمل به دستورات خداوند است.

این مربی حفظ قرآن‌ در خصوص روش حفظ خود گفت: ابتدا ترجمه صفحه جدید را خوانده و بعد ترتیل آن را پنج تا شش مرتبه فقط گوش و همزمان از روی قرآن مخصوص حفظ (عثمان طه، بدون معنی، ١۵ خطی) خط برده و نگاهی می‌اندازم، بعد آیه را به چند قسمت تقسیم و هر قسمت را جدا جدا حفظ کرده و در پایان قطعه‌ها را به هم وصل و کل آیه را حفظ می‌کنم‌ همین منوال را تا پایان صفحه تکرار می‌کنم.

کاظمی با اشاره به اینکه یکی از دعاهایی که باعث توفیق من به حفظ قرآن شد، دعای خیر مادرم است، افزود: مشوق اصلی‌ام در مسیر حفظ همسرم بود، چراکه همدلی کرده و با تشویق‌های خود پیگیر روند حفظم بود و مرا در این راه بسیار همراهی کرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه ارزش‌ها در جامعه عوض شده و خانواده‌ها حاضرند برای ثبت‌نام فرزندان خود در کلاس زبان هزینه‌های هنگفتی بپردازند ولی حاضر به شرکت در کلاس‌های حفظ به‌صورت رایگان نیستند، تصریح کرد: حافظان باید رسالت و وظیفه خود را که تربیت نسل قرآنی است مخلصانه و بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی انجام دهند.

کاظمی با اشاره به اینکه دانش‌آموزان نخبه قرآنی به جامعه معرفی شوند، یادآور شد: مسئولان و صداوسیما افراد قرآنی به خصوص دانش‌آموزان نخبه را معرفی و برنامه‌های مفیدی مثل محفل را پخش کنند.

انتهای پیام
captcha