کد خبر: 4144301
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۸
معاون فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی:

کودکان را پیش از سن تکلیف به امور دینی عادت دهید

حجت‌الاسلام علی طاهری گفت: اگر كودک در دوران خردسالی به امری عادت كند اين عادت به آسانی نابود نمی‌شود؛ بنابراين آموزش تكاليف دينی و از جمله نماز را نمی‌توان تا سن بلوغ به تأخير انداخت و باید کودک را به این صفات پسندیده عادت داد.

حجت‌الاسلام علی طاهری، معاون فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبیحجت‌الاسلام علی طاهری، معاون فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی در مورد توجه به نماز در اوقات فراغت کودکان، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: کودکی سن مهمی برای پرداختن به موضوع نماز حتی پیش از سن تکلیف است، چراکه روح کودک آماده پذیرش پیغام الهی است.

وی با بیان اینکه نماز یکی از مهم‌ترین آداب و دستورات اسلامی است و تأثیر بسزایی در راه تربیت فرزندان دارد، افزود: امام سجاد(ع) فرمودند که «فرزندان خود را تربیت نمایید که در برابر آنان مسئولید»؛ پدر و مادر در حقيقت قبل از سن بلوغ و تكليف وظايفی دارند كه اگر به نحو صحيح انجام داده باشند در زمان تكليف آن‌را خواهند یافت.

معاون فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مهم‌ترين راه برای نماز خواندن و هر عمل دینی آن است که از کودکی نهادینه شود، افزود: اگر والدین خود به نماز و عبادات توجه و عنايت داشته باشند فرزند از آنچه می‌‌بيند تقليد خواهد كرد و نیاز نیست زمان زیادی گذاشته شود.

طاهری با بیان اینکه سنین شش تا هفت سال بهترین سن برای تشویق به نماز است، تصریح کرد: گاهی باید کودک خود را به مسجد برد؛ همان حال و هوای مسجد و دیدن دیوارهایی که با ذکر خداوند عجین شده حتی در صورت نماز نخواندن کودک را به این سمت سوق خواهد داد. حضرت علی(ع) در اهميت تربيت در دوران كودكی خطاب به فرزندشان امام حسن مجتبی(ع) می‌فرمايد: « قلب كودک مانند زمين بی‌گياه است، هر چه بر او عرضه شود می‌پذيرد. به همين جهت من پيش از اينكه قلب تو سخت شود و دلت مشغول گردد، به تربيت تو اقدام نمودم.»

معاون فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی بیان کرد: اگر كودک در دوران خردسالی به امری عادت كند اين عادت به آسانی نابود نمی‌شود؛ بنابراين آموزش تكاليف دينی و از جمله نماز را نمی‌توان تا سن بلوغ به تأخير انداخت و باید کودک را به این صفات پسندیده عادت داد. اگر پدر و مادر به بهانه اينكه هنوز فرزند آنان به سن تكليف نرسيده است، به امور مهم مذهبی او دخالت نکنند، پذیرش این امور در زمان رسیدن به سن تکلیف دشوار خواهد بود، چراکه عملی که برای کودک عادی‌سازی نشده باشد در سن نوجوانی سخت پذیرش خواهد شد.

وی بیان کرد:  تحول دوران بلوغ و رفتارهایی که تا پیش از این تجربه نبوده، باعث خواهد شد تا نماز و سایر امور دینی را به راحتی نپذیرد و یا اگر پذیرش صورت گیرد به سرعت رها خواهد شد، اما از طرفی تمایل به ايمان در دوران بلوغ، يكی از مهم‌ترین ایستگاه‌های تربیتی است به شرطی که نهال آن در کودکی کاشته شده باشد.

طاهری ادامه داد: پرهیز از رفتارهای خشن و افراطی در پذیرش نماز به نوجوان و ایجاد رابطه دوستانه با او و تشویق با ابزارهایی که مورد پذیرش اوست و همچنین داشتن صبر و سعه صدر از الزامات مشاوران تربیتی و والدین برای رسیدن کودک و نوجوان به پذیزش اهمیت نماز است. برای تربيت افراد نمی‌توان يک نسخه واحد پيچيد؛ باید ویژگی‌های هر فرد شناخته و بعد در امور تربیتی به‌کارگیری شود؛ یادمان باشد که محبت و مهرورزی یکی از اصول تربیتی اسلام است و این محبت باعث خواهد شد تا کودک و نوجوان از ما الگوبرداری کند.

وی بیان کرد: طبق آمار و مصادیق مشاهده شده، پدر و مادر باید بستری را فراهم کنند تا فرزندانشان با انگیزه و علاقه به ایمان و نماز روی آورند؛ زور در توجه به معارف دینی  بی‌نتیجه است، چراکه در غیر این صورت پذیرش نیز امری مقطعی و از روی ترس خواهد بود؛ این نوع تربیت ناپایدار خواهد بود. در پایان باید گفت استمرار و مداومت کودکمان در معارف دینی به محبت و توجه ما به او نیاز دارد؛ او باید درک کند ما حواسمان به ارتباطش با خالق بوده و برایمان اهمیت دارد.

انتهای پیام
captcha