به گزارش ایکنا از خراسانجنوبی، به نقل از روابط عمومی دانشگاه بیرجند، محمدرضا مجیدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، 20 بهمنماه در نشست انقلاب اسلامی و گام دوم انقلاب که بهصورت مجازی برگزار شد، با تأکید بر اینکه ما در طی این سالها باید نسبت به نقاط مثبت و منفی انقلاب اسلامی آسیبشناسی داشته باشیم، گفت: اگر بناست در مسیر پیش رونده انقلاب اسلامی توفیقاتی داشته باشیم، نیازمند بازخوانی و مرور راه رفته و آسیبشناسی آن با رویکرد آیندهپژوهی است.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، بیان کرد: لازم است با مروری بر گذشته و مسیر طی شده برای پیروزی انقلاب به پرسشها و شبهات پاسخ داده شود.
ارزیابی انقلاب اسلامی نیازمند ابزارهای مختلف است
مجیدی ضمن بیان فعالیتهایی که در پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد، ادامه داد: با مروری که بر فعالیتهای صورت گرفته از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون صورت گرفته، نقاط مثبت و منفی داریم که باید مورد بررسی و آسیبشناسی جدی قرار گیرد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ضمن مقایسه انقلابهایی که در گوشه کنار جهان رخ داده است، گفت: ارزیابی انقلاب اسلامی نیازمند ابزارهای مختلف است و در دانشگاهها نباید به قدرت رسانهای که سعی در تخریب این انقلاب است، تن بدهیم.
مجیدی یادآور شد: در مقایسه انقلابها، آسیبها، تهدیدها و فرصتهایی که در تمامی انقلابها شاهد آن بودهایم، دوران پسا انقلاب اسلامی با دوران قبل از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
تعداد مطالعاتی که در حوزه انقلاب اسلامی ایران انجام شده بالاست
وی افزود: موضوع انقلاب اسلامی در غرب به حدی ارزشمند است، که تعداد مطالعاتی که در حوزه انقلاب اسلامی ایران انجام شده بسیار بالاست.
مجیدی ضمن تشریح بلوک شرق و غرب در دوران انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی در فضایی صورت گرفت که انقلابهای دیگر بهسوی دینستیزی رفته بودند و علیرغم اینکه اسلامهراسی توسط جامعه غرب صورت گرفته بود، انقلاب ایران شکل گرفت.
وی در خصوص صدور انقلاب اسلامی با تشریح انقلاب فرانسه و صدور دموکراسی در کشورهای اروپایی، بیان کرد: انقلاب اسلامی، مردم خود را به انقلاب فراخواند و مخاطبان خود را در عرصه جهانی نیز جمع کرد.
مجیدی گفت: چرایی و چگونگی انقلاب اسلامی را باید برای خود نیز یادآوری کنیم و در حقیقت بیانیه گام دوم، تلنگری است مبنی بر اینکه کجا بودیم و اکنون در کجا هستیم؛ ایران جغرافیای امروز، ایران تاریخی و فرهنگی را نیز به همراه خود دارد. این ظرفیت وقوع انقلاب اسلامی است.
وی ضمن بیان شرایط حساس کنونی، اظهار کرد: ایستگاه تاریخی که در آن هستیم بسیار مهم است و آیندگان ما را قضاوت خواهند کرد، ما باید نگاه درستی به آسیبها داشته باشیم؛ باید نسل امروز را با پیام انقلاب اسلامی آشنا کرد و این نسل را متوجه این موضوع کرد که میراثدار چه پیام و انقلابی هستند.
مجیدی به آسیبهای انقلاب اسلامی در طی دوران انقلاب اشاره کرد و ضمن انتقاد از شرایط تحزبگرایی و ناعدالتی موجود در جامعه، بر عنصر عدالت و استقرار نظام عادلانه تأکید کرد.
وی بیان کرد: عدالت، آرمان بشریت است و در روند تکاملی اسلام و انقلاب بر ما وظیفه است که در این فرایند پیش رویم.
علی زنگویی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند نیز در این جلسه، ضمن عرض تبریک ایامالله دهه فجر و چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) تئوری آمریکاییها مبنی بر تشکیل دهکده جهانی به رهبری آمریکا را برهم زد و انقلاب اسلامی مسیر تاریخ را تغییر داد.
انتهای پیام