وقتی مصائب، نعمت زندگی می‌شوند
کد خبر: 4078400
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۸
یک مکتب و هزار روشنگری/ 15

وقتی مصائب، نعمت زندگی می‌شوند

کارشناس مذهبی و مدرس حوزه علمیه خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در مصائب زندگی اعتقاد به وجود خداوند کار را آسان می‌کند، گفت: امام حسین(ع) سختی‌ها را به جان می‌خرد تا به انسان‌ها بگوید حرف خداوند در دل آدمی باید بزرگترین باشد.

حجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور، کارشناس مذهبی و مدرس حوزه علمیه خراسان‌جنوبیحجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور، کارشناس مذهبی و مدرس حوزه علمیه خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی با تأکید بر نقش صبر در زندگی، اظهار کرد: وقتی دندان خود را جراحی می‌کنیم بسیار اذیت شده و یا حتی درد می‌کشیم اما این درد شیرین است، چراکه می‌دانیم آن درد مستمر دندان پس از این تمام شده و سلامتی عایدمان خواهد شد.

وی با بیان اینکه از طرفی به این نکته اعتقاد داریم که آن فردی که درد جراحی را به دندان ما وارد می‌کند فرد حکیمی است، افزود: برهمین اساس افرادی که رابطه خوبی با خداوند دارند می‌دانند فراز و فرود زندگی حکمتی دارد و لذا چون پی به وجود حکمت برده‌اند از خداوند تشکر می‌کنند.

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: شهید مطهری در کتاب عدل الهی می‌گوید: از این نکته نباید غفلت ورزید که مصائب، وقتی نعمت هستند که انسان از آنها بهره‌برداری کند و با صبر و استقامت و مواجهه با دشواری‌هایی که مصائب تولید می‌کنند روح خود را کمال بخشد، اما اگر انسان در برابر سختی‌ها فرار را انتخاب کند و ناله و شکوه سر دهد؛ در این صورت بلا از برای او واقعا بلاست.


بیشتر بخوانید:


نخعی‌پور ادامه داد: شهید مطهری در این کتاب می‌نویسد حقیقت این است که نعمت‌های دنیا نیز مانند مصائب، ممکن است مایه رقاء و سعادت باشد و ممکن است مایه بدبختی و بیچارگی شود. نه فقر، بدبختی مطلق است و نه ثروت خوشبختی مطلق. چه بسا فقرهایی که موجب تربیت و تکمیل انسان‌ها گردیده و چه بسا ثروت‌هایی که مایه بدبختی و نکبت قرار گرفته است. نعمت‌ها و همچنین شدائد و بلایا، هم موهبت است، زیرا از هر یک از آنها می‌توان بهره‌برداری‏‌های عالی کرد، و نیز ممکن است بلا و بدبختی شمرده شوند، زیرا ممکن است هر یک از آنها مایه بیچارگی و تنزل گردند. علی‌هذا نعمت بودن نعمت، بستگی دارد به نوع عکس‌العمل انسان در برابر آن نعمت، که شاکر باشد یا کفور؛ و همچنین نقمت بودن نقمت، بستگی دارد به نوع عکس‌العمل انسان در برابر آن که صابر و خویشتندار باشد یا سست عنصر.

وی با بیان اینکه در مصائب زندگی اعتقاد به وجود خداوند کار را آسان می‌کند، بیان کرد: امام حسین(ع) سختی‌ها را به جان می‌خرد تا به انسان‌ها بگوید حرف خداوند باید بزرگترین باشد در دل آدمی.

این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: در حادثه کربلا و تمامی سخنان امام حسین(ع)، وجود خداوند حس می‌شود؛ وجودی که با او سختی‌ها شیرین شده و کام آدمی از تلخی مصائب به دور می‌شود؛ در واقع ایمان به حکیمی چون خداوند داشتن و باور به اینکه سختی‌ها راهی برای رسیدن به خداوند است، صبر را در وجود آدمی به زیباترین جلوه اخلاقی مبدل می‌کند.

نخعی‌پور یادآور شد: این صبر و تلاش برای استواری در مصائب درست همانند دردی است که انسان متحمل می‌شود تا به سلامتی برسد؛ این‌گونه خداوند در دل انسان بزرگ شده و در واقع به جای دیگران در قلب آدمی می‌نشیند.

انتهای پیام
captcha