۱۳ هزار مترمربع فضای فرهنگی و هنری در خراسان‌جنوبی در حال احداث است
کد خبر: 4058677
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۱

۱۳ هزار مترمربع فضای فرهنگی و هنری در خراسان‌جنوبی در حال احداث است

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ‌۱۳ هزار مترمربع فضای فرهنگی و هنری در استان با میانگین پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در حال ساخت است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبیبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، محمود رمضانی، عصر امروز شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه در نشست صمیمی اصحاب فرهنگ و هنر استان با استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار و ۴۳۹ متر مربع فضای تخصصی فرهنگی و هنری در استان وجود دارد و مورد استفاده هنرمندان و فرهنگ دوستان قرار می‌گیرد.

وی به پروژه‌های مهم فرهنگی و هنری استان اشاره کرد و گفت: خانه فرهنگ و آمفی تئاتر علامه فرزان،  دو پروژه تاثیرگذار در استان هستند که امیدواریم هر چه زودتر با حمایت‌های استاندار به بهره‌برداری برسند.

رمضانی بیان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه مثبتی نسبت به خراسان جنوبی دارد و نماینده وزیر خردادماه امسال به استان سفر و از پروژه‌ها نیمه تمام بازدید خواهد کرد تا اعتبارات لازم جهت تجهیز و تکمیل پروژه‌ها پیش‌بینی شود.

وی با اشاره به مشخص شدن تکلیف پروژه نیمه‌تمام تالار بزرگ شهر خبرداد و گفت: این پروژه سال ۹۰ به عنوان پروژه ملی کلنگ‌زنی شد و پیشرفت چندانی ندارد اما اکنون با پیگیری‌های صورت گرفته جزو پروژه‌های اولویت‌دار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این پروژه به ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل نیاز دارد و امیدواریم با تخصیص اعتبارات ملی تا سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

رمضانی به مجموعه‌های فرهنگی و هنری دارای مجوز از این اداره کل اشاره کرد و گفت: ۵۵ موسسه فرهنگی قرآن و عترت در استان فعالیت دارند که برون رفت این موسسات تربیت حدود ۱۲ هزار حافظ جزء یک تا ۲۵، ۳۹۰ حافظ کل و پنج هزار نفر فعال در زمینه مفاهیم قرآنی است.

وی با فعالیت ۶۷۷ کانون فرهنگی و هنری مساجد در تمام شهرستان‌ها اشاره کرد و بیان کرد: ۶۵ موسسه فرهنگی و هنری، ۶۱ چاپخانه، ۸۰ کانون آگهی و تبلیغات، ۴۹ آموزشگاه آزاد هنری، ۳۸ انجمن ادبی و هنری، ۳۰ ناشر، ۱۵ خبرگزاری و ۱۳۹ نشریه و پایگاه خبری در استان فعالیت دارند.

رمضانی به آموزش ۱۵۶ هنرجو در هنرستان دخترانه هنرهای زیبا اشاره کرد و گفت: پیگیر راه‌اندازی هنرستان پسرانه هنرهای زیبا در استان هستیم و با قول تخصیص اعتبار ۲ میلیارد تومانی جهت تجهیز این هنرستان از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت های استاندار در راستای تخصیص زمین به زودی شاهد راه‌اندازی آن باشیم؛ در زمینه راه‌اندازی این مدرسه مشکل مکان داریم و نیازمند همکاری و مساعدت آموزش و پرورش هستیم.

فریبرز مالکی، مسئول انجمن موسیقی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: مکتب خانه موسیقی به دلیل‌ نداشتن تجهیزات موسیفی  تعطیل شده است، اما نباید گذاشت موسیقی این دیار از یادها رود.

پیام یوسفی، نماینده شعرای استان نیز بر حمایت از چاپ و نشر شاعران تاکید کرد و گفت: لازم است چارت تشکیلاتی برای انجمن‌هایی که فعالیت‌های ادبی، فرهنگی و هنری دارند  درنظرگرفته شود تا حمایت‌های لازم صورت گیرد.

محمود حیدری، نماینده چاپخانه داران استان نیز بیان کرد: بسیاری از چاپخانه داران درگیر بدنه ضعیف ادارات هستند و باید گفت تنها کارشناسان فعال، کارشناسان حوزه مالیات هستند.

امیر اکبرپور، مدیرعامل یک موسسه فرهنگی ـ هنری در خراسان جنوبی نیز گفت: متاسفانه در تصمیم گیری‌های کلان جایگاهی نداریم، اما در برنامه‌ها ادارات توقعات زیادی از ما دارند.

وی از نبود اسپانسر مالی انتقاد کرد و ادامه داد: بسیاری از هنرمندان به دلیل کمبود اعتبارات از اعزام به رویدادهای بین المللی بازماندند.

اکبرپور از نبود اجراهای زنده هنرمندان در سطح استان گلایه کرد و یادآور شد: هنرمندان استان به دلیل‌ فضای بسته از بروزرسانی هنری محروم هستند.

حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار، مدیر ستاد کانون های مساجد خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد از رویش های انقلاب هستند، اظهار کرد: امروز از 26 هزار کانون فرهنگی و هنری کشور 667 کانون مربوط به خراسان جنوبی است که از این تعداد 270 کانون شهری و مابقی روستایی هستند.

وی با بیان اینکه تمامی فعالیت های کانون های فرهنگی هنری در دل مسجد و با محوریت امام جماعت صورت می گیرد، افزود: نهضت بازگشت فعالیت های هنری به مساجد در کشور شکل بگیرد.

مدیر ستاد کانون های مساجد خراسان‌جنوبی با اشاره به راه اندازی کانون های فرهنگی و هنری فعال در سراسر استان گفت: در ایام کرونا حدود 40 تن گوشت قرمز با همکاری برنامه سمت خدا، موسسه فرهنگی حضرت خدیجه (س) و کانون های فرهنگی هنری بین نیازمندان استان توزیع شد.

سبزه کار با بیان اینکه بچه های کانون های مساجد در سال های اخیر نیازسنجی خوبی از مشکلات جامعه داشته اند، پیشنهاد کرد نهادهای دولتی مانند استانداری و شورای شهر طرح هایی که در حوزه آسیب های اجتماعی است را برای اجرا به کانون های فرهنگی هنری مساجد واگذار کنند.

وی با بیان اینکه فعالان کانون های فرهنگی هنری در دو سال گذشته در طرح تکریم خانواده شهدا به بیش از 900 خانواده شهید در سراسر استان با وجود شرایط کرونایی سرکشی کردند، افزود: یکی از افتخارات کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان جنوبی در حوزه سرود است که به حمدالله در این زمینه خیلی خوب کار شده است.

سبزه کار ادامه داد: بهتر است میز خدمت مدیران هر شب در یک مسجد و آن هم با حضور همه مجموعه یک دستگاه اجرایی برپا شود و در همان مسجد مشکلات را احصاء و مرتفع کنند نه اینکه مدیر فقط مشکلات را یادداشت کند و بگوید بعدا خبر می دهیم.

مهدی رحیمی، نماینده حوزه نمایش استان نیز با گلایه از روند کند ساخت سالم علامه فرزان در استان، گفت: قرار بود این سالن خیلی زودتر از اینها به بهره برداری برسد اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

 وی یادآور شد: در حیطه هنرهای نمایشی طرحی را آماده کردیم که چنانچه حمایت شود طی سه سال بتوانیم هنرمندان استان را در اجرای عمومی به خودکفایی و استقلال برسانیم که این طرح بعد از سه سال بالای 250 شغل ایجاد می کند.

انتهای پیام
captcha