فعالیت‌های فرهنگی کمیته امداد؛ از کاهش آسیب‌های اجتماعی تا توانمندسازی و خودکفایی
کد خبر: 3855837
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۳

فعالیت‌های فرهنگی کمیته امداد؛ از کاهش آسیب‌های اجتماعی تا توانمندسازی و خودکفایی

گروه فرهنگی ـ معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره)خراسان‌جنوبی با بیان اینکه افزایش و تقویت مبانی فکری و فرهنگی مددجویان مهم‌ترین پیش‌نیاز برای توانمندسازی و خودکفایی اقتصاد خانواده‌ها به شمار می‌رود، گفت: برنامه‌های فرهنگی براساس آموزه‌های دینی و در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، با بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت حوزه‌های علمیه و دیگر مراکز فرهنگی و ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و نشر سنت‌های حسنه اسلامی در جامعه از جمله اهداف در برگزاری برنامه‌های فرهنگی است.

فعالیت‌های فرهنگی کمیته امداد؛ از کاهش آسیب‌های اجتماعی تا توانمندسازی و خودکفاییمحمد عرب، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: توانمندسازی خانواده‌های نیازمند تنها به زمینه‌های اقتصادی منحصر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه افزایش و تقویت مبانی فکری و فرهنگی مددجویان مهم‌ترین پیش‌نیاز برای توانمندسازی و خودکفایی اقتصاد خانواده‌ها به شمار می‌رود، افزود: به همین منظور کمیته امداد امام(ره) برنامه‌های تحولی گسترده‌ای را برای افزایش اعتماد به نفس و بهبود کیفیت زندگی و اعتلای جایگاه افراد در جامعه در دستور کار خود قرار داده است.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی بیان کرد: مهم‌ترین خدمات فرهنگی در این نهاد، فراهم کردن تسهیلات و امکانات لازم برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان و آموزش‌های لازم در زمینه‌های بهداشتی و روانی و ... است.

عرب ادامه داد: برنامه‌های فرهنگی براساس آموزه‌های دینی، استفاده از نیروی مردمی، به کارگیری دانش روز، احساس مسئولیت اجتماعی و نقش‌آفرینی در چارچوب سیاست‌های فرهنگی کشور، رویکرد اساسی کمیته امداد امام(ره) در حوزه فرهنگ است که تمامی برنامه‌ها بر مبنای آن پایه‌ریزی شده است.

بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت حوزه‌های علمیه و مراکز فرهنگی

وی افزود: رشد ایمانی و اعتقادی نیازمندان لازم الحمایه بر پایه آموزه‌های دینی، تعالی فرهنگی و ارتقای سبک زندگی افراد و خانواده‌های مورد حمایت با بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت حوزه‌های علمیه و دیگر مراکز فرهنگی و ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و نشر سنت‌های حسنه اسلامی در جامعه از جمله اهداف در برگزاری برنامه‌های فرهنگی است.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره)خراسان‌جنوبی بیان کرد: ترویج فرهنگ سخت‌کوشی و تقویت روحیه خودباوری در کسب و کار حلال برای مشارکت فعال نیازمندان در اقتصاد مقاومتی، حفظ، شکل‌دهی و تقویت ارزش‌های دینی، تفکر انقلابی و روحیه جهادی در فرهنگ سازمانی کمیته امداد و انطباق شئون کمیته امداد امام اعم از نظامات، فرآیندها، فعالیت‌ها و خدمات با شئون اسلامی، انقلابی و منطبق بر مبانی فقهی شیعه از دیگر اهداف است.

عرب ادامه داد: مجتمع‌های شبانه‌روزی(خوابگاه‌ها)، اماکنی هستند که با هزینه کمیته امداد امام در مناطق دور افتاده، صعب‌العبور، مناطق حاشیه شهرها و مناطق آسیب دیده کشور ساخته می‌شود تا فرزندان دانش‌آموز و در برخی مواقع دانشجویان خانواده‌های تحت حمایت در آن اماکن در طول سال تحصیلی سکنی داشته باشند و بتوانند به تحصیل بپردازند.

وی ادامه داد: مدارس افراد مذکور در نزدیکی خوابگاه در نظر گرفته شده است و وسیله ایاب و ذهاب و وسایل رفاهی و بهداشتی در درون خوابگاه برای آنان فراهم شده و در طول سال تحصیلی، خدمات متنوعی مانند فعالیت‌های آموزشی، هنری، فرهنگی، ورزشی، خدمات پرورشی به آنان ارائه می‌شود.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی ادامه داد: همچنین کنترل وضعیت تحصیلی و پزشکی و سلامت روحی وجسمی این دانش‌آموزان به صورت مرتب و روزانه مورد توجه قرار می‌گیرد.

عرب اظهار کرد: از سال ۱۳۷۵ تا کنون، مجتمع‌های شبانه‌روزی(خوابگاه‌ها) در سراسر کشور ایجاد و به بهره‌برداری رسیده است.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و تربیتی شامل جشنواره‌های قرآنی، ورزشی و هنری، افزود: به منظور رشد معنوی و فرهنگی مددجویان مورد حمایت به خصوص جوانان و نوجوانان و گسترش زمینه‌های تعمیق باورها و ارزش‌های دینی و همچنین رشد و شکوفایی استعدادها هر ساله برگزاری جشنواره‌های قرآنی هنری و ورزشی برای مددجویان برنامه‌ریزی می‌شود.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی بیان کرد: جشنواره‌های فرهنگی و تربیتی از سال ۱۳۹۰ با برگزاری مسابقات قرآن و اذان شروع و از سال ۱۳۹۱ با افزوده شدن مسابقات ورزشی و سرود ادامه یافته است.

عرب ادامه داد: برگزاری آموزش‌های فردی و گروهی برای مددجویان به تفکیک اعضای خانواده در چهار سرفصل آموزش مسائل اعتقادی و دینی، آموزش مسائل فرهنگی و اجتماعی، آموزش مسائل بهداشتی و آموزش مهارت‌های زندگی و بهداشت روان از دیگر فعالیت‌هاست.

وی افزود: در راستای تحقق اهداف فرهنگی و تربیتی خانواده‌ها به ویژه تقویت بینش اعتقادی و اخلاقی با برگزاری اردو در فضاهای فرهنگی مناسب، امکان کشف استعدادها و خلاقیت‌ها و ارتقای مهارت‌های فردی و اجتماعی و تقویت باورهای دینی مددجویان موردحمایت در مسیر نیل به آرمان توانمندسازی فکری و فرهنگی فراهم می‌شود.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی ادامه داد: اردوهای سراسری کمیته امداد امام(ره) از سال ۱۳۶۱ شروع شده است.

عرب با اشاره به فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و تربیتی، تصریح کرد: در راستای اعتلای فرهنگی و تامین نیازهای مددجویان در حوزه مسائل و موضوعات فرهنگی و اجتماعی و ارتقای سطح سلامت معنوی، روانی و اجتماعی آموزش‌های تربیتی در محل کانون‌های فرهنگی و تربیتی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی و تربیتی دائم و موقت(تابستانی) از سال ۱۳۷۹ و همزمان با تشکیل معاونت فرهنگی در کمیته امداد امام با هدف توانمندسازی دانش‌آموزان و تقویت رشد ایمانی و اعتقادی آنان پایه‌ریزی شد، یادآور شد: کانون‌ها در سه بخش کانون‌های دائم، کانون‌های موقت(فصلی تابستانه) و کانون‌های جوانان پیرو ولایت به مدد جویان خدمات فرهنگی ارائه می‌دهند.

انتهای پیام
captcha