زکات؛ درمانگر دردهای اقتصادی جامعه‌
کد خبر: 3821511
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۷

زکات؛ درمانگر دردهای اقتصادی جامعه‌

گروه اجتماعی ــ مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه زکات جمع‌آوری شده در هر منطقه‌ برای اجرای پروژه‌های همان منطقه هزینه می‌شود، گفت: امید است با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام خواهد شد زکات به عنوان یک مدل توسعه مطرح شود.

درمانگر دردهای اقتصادی جامعه/ زکات به عنوان یک مدل توسعه مطرح شودزکات از مصادیق بارز صدقات است که به عنوان پشتوانه مالی برنامه‌های اجتماعی، در اصلاح ساختار جامعه و تطهیر زندگی، تزکیه نفوس و تألیف قلوب مردم، نقش به‌سزایی دارد.

کثرت وجود تعابیر بلند و عبرت‌آموز از قبیل بلا‌گردان فرد و جامعه، زمینه‌ساز نزول رحمت و برکت، عامل توسعه عمر و گسترش زندگی، تجارت مستقیم با خداوند، ذکر عملی و... که در لسان آیات و روایات، عمق باور مؤمنان و عرف جامعه، در شأن این واجب الهی، جاری و ساری است از جایگاه ویژه این عبادت اجتماعی و ضرورت اهتمام به آن خبر می‌دهد.

زکات از نظر شرع به عنوان یکی از فروع دین، بیرون کردن اندازه معینی از مال، که به حد نصاب رسیده باشد و دادن آن به مستحقان، و بدین نام نامیدن، به امید برکت یافتن و یا برای پاکیزه کردن نفس یا نمو دادن به خیرات و برکات است.

اهمیت زکات
در اهمیت زکات همین بس که یکی از پایه‌های دین مبین اسلام شمرده شده و به عنوان درمان دردهای اقتصادی جامعه محسوب می‌شود؛ چنان که اگر برای عضوی از بدن کسی ناراحتی پیش بیاید او را از حرکت می‌اندازد، در جامعه نیز اگر گروهی با مشکلات مالی روبه رو شوند، حرکت آن جامعه فلج می‌شود.

در روايتى از امام صادق(ع) مى‌خوانيم: «من منع قيراطا من الزكاة فليس هو بمومن، و لا مسلم، و لا كرامة !»: كسى كه يك قيراط از زكات را نپردازد نه مؤمن است و نه مسلمان و ارزشى ندارد.

درمانگر دردهای اقتصادی جامعه/ زکات به عنوان یک مدل توسعه مطرح شود

نقش موثری پرداخت زکات در کاهش فقر و محرومیت‌زدایی
رضا سلم‌آبادی، مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی در گفت‌و‌گو با ایکنا از خراسان جنوبی، گفت: یکی از راهکارهای اساسی در زمینه محرومیت‌زدایی و کاهش فقر در جامعه پرداخت زکات است که با فرهنگ‌سازی‌های مؤثر و همکاری همه‌جانبه مسئولان و خیران می‌توانیم شاهد تحقق این امر مهم باشیم.

سلم‌آبادی با اشاره به اینکه در سال گذشته تعهد جمع‌آوری زکات در استان دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که با همراهی کشاورزان و دامداران این مبلغ به سه میلیارد و ۱۰۶ میلیون تومان معادل ۱۲۴ درصد رسید.
وی توسعه فرهنگ زکات در جامعه را بسیار مهم دانست و افزود: در جمع‌آوری زکات دو نهاد صدا و سیما و جهاد کشاورزی در شورای زکات کشور بسیار تأثیرگذار هستند.

سلم‌آبادی اظهار کرد: این دو نهاد در حوزه فرهنگ‌سازی و اجرای طرح جمع‌آوری زکات در استان تلاش‌های فراوانی انجام داده‌اند، لذا قبل از هرگونه اطلاع‌رسانی به مردم و کشاورزان، نسب به پرداخت زکات اقدام می‌کنند.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی ادامه داد: خراسان جنوبی در ۲۰ سال گذشته شرایط خاص خشکسالی را پشت سر گذاشت که سبب شد بسیاری از زیرساخت‌های کشاورزی و دامداری استان از بین برود.

سلم‌آبادی ادامه داد: در چنین شرایطی خراسان جنوبی به ویژه در سال‌های اخیر در برنامه‌های خیرخواهانه، مشارکت و جمع‌آوری کمک‌های مردمی، مبالغ صندوق‌های صدقه، کمک به عتبات عالیات و سایر، استان نخست یا برتر بوده است.

۱۸ درصد زکات در بخش پروژه‌های عمرانی هزینه شده است
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه زکات بر اساس ۲ عنوان محرومان و پروژه‌های عمرانی جمع‌آوری و هزینه می‌شود، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی نگاه مردم در پرداخت زکات بیشتر به سمت معیشت و رسیدگی به محرومان بوده است.

سلم‌آبادی با بیان اینکه ۱۸ درصد زکات در بخش پروژه‌های عمرانی هزینه شده است اظهار داشت: امسال زکات پروژه‌های عمرانی در حوزه آبخیزداری هزینه خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه زکات جمع‌آوری شده در هر منطقه‌ای برای اجرای پروژه‌های همان منطقه هزینه می‌شود، یادآورشد: امید است با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام خواهد شد زکات به عنوان یک مدل توسعه مطرح شود.

سپیده قلندری اسفدن

انتهای پیام

captcha