روایت زندگی‌ بانویی که با تبلیغ دین عجین است/ ناسازگاری روح خشک با تربیت
کد خبر: 3821196
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
به بهانه روز تبلیغ و اطلاع‌رسانی دینی؛

روایت زندگی‌ بانویی که با تبلیغ دین عجین است/ ناسازگاری روح خشک با تربیت

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ یک بانوی فعال قرآنی با بیان اینکه روح خشک و بی‌لطافت هیچ‌گاه با تربیت سازگار نیست، گفت: به عنوان یک زن پژوهشگر قرآنی به آسیب‌های اجتماعی خانواده پرداختم و برای پیشگیری و درمان این آسیب‌ها، به‌ طور گسترده از روش کاربردی قرآن در ارتقای اخلاق و مهندسی رفتار و معنویت استفاده کردم.

روایت زندگی بانویی که با تبلیغ دین عجین می‌شود/ روح خشک با تربیت سازگار نیستنقش زن در جامعه پررنگتر از نقش مرد است، برای اینکه زنان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعال را در دامن خود تربیت می‌کنند.
فرهنگ‌های منحط و آداب و رسوم غلط در جوامع بشری، انواع ظلم و جور و سختی را بر زنان تحمیل کرده و آنان را به استثمار کشیده است.
یکی از عالی‌ترین برنامه‌های اسلام، که این دین را سرآمد تمام ادیان قرار داده است، از بین بردن تمامی بی‌عدالتی‌ها به زن بوده است. اسلام بنیان برتری‌طلبی‌های قومی، نژادی، جنسی و مالی را ویران کرد و تمام انسان‌ها از مرد و زن، غنی و فقیر، عرب و عجم، سیاه و سفید، و زشت و زیبا را در یک صف قرار داد. این دین آسمانی فقط ملاک برتری را تقوا و ارزش‌های معنوی و فضایل اخلاقی می‌داند. در این میان بانوان فعال قرآنی پرچم معارف و مبانی قرآنی را در جامعه برافراشته و در طول تاریخ با سبک و سیاق زندگی خود بر دیگران نیز تأثیرگذار بوده‌اند.

وقتی دوران کودکی با مسائل دینی گره می‌خورد
فاطمه عنبری در سال 33 در شهرستان سبزوار متولد شد. هنوز دوران کودکی را طی نکرده بود که پدرش مرحوم محمدعلی عنبری به خاطر مخالفت با رژیم پهلوی و پافشاری بر مسائل دینی و مذهبی که در آن زمان در ژاندارمری بسیار کمرنگ بود، به بیرجند انتقال یافت و خانواده به ناچار ترک دیار کرده و در بیرجند ساکن شدند.
وی نیز چون پدر از ابتدای انقلاب تاکنون یک لحظه از همکاری با جوانان برای اشتغال و یا رفع مسائل حقوقی آنها به خصوص بانوان، مشاوره به دانشجویان برای ازدواج و مشکلات فردی و خانوادگی آنان غافل نبوده است.
او در کنار مدیریت خانه و خانه‌داری به طور مستمر در فعالیت‌های فرهنگی، قرآنی و سیاسی فعالیت داشته است. از همکاری با کمیسیون بانوان گرفته تا اجرای طرح امید(ارتقای مکارم اخلاق قرآنی در سبک زندگی ایرانی) با مشارکت دادگستری خراسان رضوی و حضور در خوابگاه‌های دانشجویی برای ایجاد آرامش و نشاط و تفکر در دانشجویان در سطح استان خراسا‌ن‌رضوی و خراسان‌جنوبی از فعالیت‌های گسترده‌اش در حوزه ترویج معارف قرآنی بوده است.
وی در زمینه فعالیت‌های قرآنی، کتاب «قرآن، منادی وصال معشوق» را در سال 93 تألیف کرد که مجموعه دعاهای قرآنی در این کتاب جمع‌آوری شده است.

تسکین آلام زندگی با قرآن
فاطمه عنبری، فعال قرآنی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: از کودکی عاشق قرآن شدم، چراکه نوای آرامش‌بخش قرآن، هر روز با تلاوت پدر بر جانم می‌نشست و همواره به دنبال فرصتی برای یادگیری قرآن بودم.
وی افزود: در جوانی دچار مشکلی خانوادگی شدم که از عهده حل آن برنیامدم و مادرم که سواد علمی نداشت، سعی کرد با نقل داستان‌های قرآنی مرا به سمت حل مشکلم سوق دهد و مشکل من حل شد، بنابراین قرآن را چون دارویی برای تسکین دردهایم یافتم که هدیه‌ای از سوی مادرم به من بود، پس به سمت تحقیق در قرآن مشتاق شدم.
این نویسنده قرآنی بیان کرد: اولین قدم از مکتب نرجس(س) بیرجند بود که اساتید آن مشوق من بودند و بعد با ورود به جامعةالزهرای قم و گذراندن دروس حوزوی، اشتیاق پژوهش در قرآن از سوی اساتید حوزه و بعد از آن دانشگاه در من بیشتر می‌شد.
عنبری ادامه داد: به عنوان یک زن پژوهشگر قرآنی به آسیب‌های اجتماعی خانواده ورود کردم و برای پیشگیری و درمان این آسیب‌ها از روش کاربردی قرآن در ارتقای اخلاق و مهندسی رفتار و معنویت به‌طور گسترده استفاده کردم.
وی تصریح کرد: بیش از همه در استان اصفهان و خراسان‌رضوی و در حوزه و دانشگاه و محیط‌های عام و خاص با برپایی کارگاه‌های یک تا چند روزه مشاوره قبل و پس از ازدواج، مشاوره آسیب‌های بعد از طلاق، مشاوره انزوای دانشجویان با ورود به دانشگاه و ... همت گماردم.
این فعال قرآنی برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع «زیبایی از منظر قرآن و هنر» و کارگاه آموزشی با موضوع «نور و رنگ از منظر قرآن» را از فعالیت‌های خود برشمرد و بیان کرد: یکی از فعالیت‌های گسترده من از گذشته تا به امروز، فعالیت‌های سیاسی ـ‌ مذهبی است که به عنوان یک جهادگر بسیجی انقلابی در فضای مجازی و سطح کشور همواره پیرو پیام‌های مقام معظم رهبری بوده‌ام.
عنبری درخصوص نقش یک زن برای ورود به عرصه قرآنی و میزان تأثیرپذیری خانواده از او، افزود: آنچنان که خداوند در قرآن می‌فرماید: «اگر می‌خواهید مخاطبان به سوی شما جذب شوند ابتدا به خودتان بپردازید».

روایت زندگی بانویی که با تبلیغ دین عجین می‌شود/ روح خشک با تربیت سازگار نیستروح خشک تربیت‌شدنی نیست
وی با بیان اینکه روح خشک، سنگین و بی‌لطافت هیچ‌گاه در امر تربیت موفق نمی‌شود، تصریح کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید: «مهربانی، دلسوزی و رقت قلب را در خود بپروری تا مردم بی‌آنکه شما متوجه شوید در اطراف شما جمع گردند» (آل عمران /159).
این نویسنده قرآنی بیان کرد: من نیز بر حضور همواره قرآن در خانه و در تربیت فرزندان از کودکی آنان تا به حال ممارست و مداومت ورزیدم و نتیجه آن نیز بر فرزندانم به بار نشست.
عنبری ادامه داد: دخترم که مدرس دانشگاه است، در زمینه هنرهای قرآنی فعالیت می‌کند و دکترای خویش را در هنرهای اسلامی کسب کرده است و تألیفات متعددی در ارتباط میان هنر متعالی و قرآن دارد و نوه‌ام نیز طلبه بوده و به شناخت معارف قرآنی مشغول است.
وی افزود: حضرت سلیمان گفت: «پروردگارا! شکر نعمت‌هایی را که بر من و پدر و مادرم ارزانی داشته‌ای، به من الهام کن و توفیق ده تا عمل صالحی که موجب رضای توست انجام دهم و مرا برحمت خود در زمره بندگان صالحت وارد کن!» (نمل/19).
این نویسنده قرآنی بیان کرد: در عرصه جامعه نیز با ترویج معروفات قرآنی در تحکیم خانواده، صدها نفر را مشتاق فراگیری علوم قرآنی کرده‌ام که هر یک در مسیر علم، هنر، دین، سیاست و ... از کاربرد قرآن در راه خویش بهره برده‌اند و این حلقه به هم پیوسته ادامه خواهد داشت.
عنبری تصریح کرد: در قرآن کریم آمده است: «و همگی به رشته(دین) خدا چنگ زده و به راه‌های متفرّق نروید، و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید، خدا در دل‌های شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شدید و در پرتگاه آتش بودید، خدا شما را نجات داد. بدین گونه خدا آیاتش را برای(راهنمایی) شما بیان می‌کند، باشد که هدایت شوید» (آل‌عمران/103).

روایت زندگی بانویی که با تبلیغ دین عجین می‌شود/ روح خشک با تربیت سازگار نیستدر جامعه نمونه‌های بسیاری چون خانم عنبری زندگی‌ می‌کنند که با رعایت حجاب و پایبندی به اصول اسلامی در زندگی خود به موفقیت‌های بسیاری دست‌یافته و دست بسیاری از افراد را نیز در این مسیر گرفته‌اند. باشد که جامعه جوان نیز از این افراد الگوبرداری کند.
گزارش از زهرا حمیدی، خبرنگار ایکنای خراسان‌ جنوبی
انتهای پیام

captcha