از ضرورت ارتقا سطح علمی اساتید تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوان
کد خبر: 3820621
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴
گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی؛

از ضرورت ارتقا سطح علمی اساتید تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوان

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مسابقات قرآن و عترت و نماز دانش‌آموزان، مسابقاتی است که هر ساله برای تقویت روح معنوی دانش‌آموزان، تشویق آنان به فعالیت در حوزه معارف و قرآن و ارتقا‌ سطح تعالیم قرآنی برگزار می‌شود. برگزاری این مسابقات نسبت به سال‌های گذشته در خراسان‌ جنوبی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته اما به گفته شرکت‌کنندگان باید سطح اساتید قرآنی ارتقا یافته و به فعالان قرآنی میدان داده شود.

گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی/ از ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید قرآنی تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جواندوره کودکی و نوجوانی دوره‌ای است که انسان آسان‌تر می‌آموزد و آموخته‌هایش نیز پایدارتر و استوارتر است. پیامبر‌(ص) می‌فرماید: «آنکه در جوانی بیاموزد، آموزشش به منزله نقش در سنگ است و آنکه در بزرگسالی بیاموزد، آموزشش به منزله نوشتن بر آب است».
افزون بر این، دوره کودکی و نوجوانی دوره شکل‌گیری شخصیت است و به همین سبب، در این دوره انعطاف‌پذیری و تأثیرپذیری و به تبع آن، آمادگی و تغییر‌پذیری بسیار زیاد است. در حالی که به موازات افزایش سن، میزان انعطاف‌پذیری و تغییرپذیری کاهش می‌یابد و در دوره کهنسالی به کم‌ترین حد می‌رسد.
وقتی که کودك و نوجوان با قرآن انس گرفت و با آن زیست و با دقت و تأمل در معانی و احکامش آن را خواند، به‌طور حتم می‌تواند بسیاري از مشکلات اعتقادي و شخصی خود را حل کند، طرز تفکر و راه و روش خویش را درست و سالم گرداند و بدین وسیله اعصاب خویش را نیز آرام کند و حافظه و اندیشه خود را گسترش دهد.
فرزندان با قرآن کریم از جنبه روحی مأنوس می‌شوند و به عنوان برنامه زندگی از آن بهره می‌گیرند. ارتباط خویش را با تاریخ گذشته اسلام درمی‌یابند و از گذشته با عظمت و پرافتخار خود آگاهی می‌یابند.
مسابقات قرآن و عترت و نماز دانش‌آموزان، مسابقاتی است که هر ساله برای تقویت روح معنوی دانش‌آموزان، تشویق آنان به فعالیت در حوزه معارف و قرآن و ارتقا‌ سطح تعالیم قرآنی برگزار می‌شود. امسال این مسابقات در مدرسه نمونه بیرجند با حضور دانش‌آموزان در رشته‌های مختلف و از شهرهای مختلف برگزار شد. در جمع این نوجوانان قرار گرفتم و گپ‌و‌گفتی در‌خصوص سطح مسابقات داشتیم.

گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی/ از ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید قرآنی تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوانپیشرفت روزافزون مسابقات
عبدالسلام عنانی، یکی از شرکت‌کنندگان اهل سنت این مسابقات، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: 19 ساله هستم و برای دومین سال متوالی در این مسابقات شرکت می‌کنم.
وی با اشاره به اینکه  سال گذشته در رشته حفظ ویژه به مسابقات کشوری راه پیدا کردم و امسال نیز در رشته حفظ عمومی شرکت کردم، بیان کرد: حفظ کل قرآن را در مدت دو سال و با بهره‌گیری از فضا و مشاوران و اساتید حوزه علمیه انجام دادم.

عنانی با اشاره به سطح مسابقات، افزود: سطح کیفی مسابقات مطلوب بوده و نسبت به سال گذشته پیشرفت کرده است.

گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی/ از ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید قرآنی تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوانارتقا سطح علمی داوران
امیر الهامی‌زاده، یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: 15 ساله هستم و در رشته اذان در این مسابقات شرکت کردم.
وی با بیان اینکه هر ساله در این مسابقات شرکت می‌کنم، اما برای اولین بار است که در مرحله استانی حضور دارم، افزود: سطح مسابقات بسیار مطلوب است و نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت خوبی دارد.
این شرکت‌کننده با بیان اینکه سطح علمی داوران نیز نسبت به سال‌های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است، تصریح کرد: مشوق اصلی من برای آغاز این راه خانواده‌ام بودند.
الهامی‌زاده بیان کرد: با تقویت خود در این رشته احساس می‌کنم به خداوند نزدیک‌تر می‌شوم و سعی خواهم کرد روز به روز پیشرفت کنم.

گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی/ از ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید قرآنی تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوانوالدین روش‌های جذاب قرآن‌آموزی را به‌کار گیرند
سیدمحمدجواد معصوم‌زاده، حافظ کل قرآن نیز در گفت‌وگو با ایکنا ‌اظهار کرد: از کودکی قرآن را تلاوت می‌کنم، اما در مدت دو سال از سال سوم تا پنجم دبستان حفظ قرآن را انجام دادم.
وی با بیان اینکه مادران در موفقیت فرزندان در هر زمینه‌ای بسیار تأثیرگذار هستند، افزود: با انگیزه‌ای که مادر و پدرم به من دادند، توانستم در این عرصه فعال باشم.
این حافظ قرآن بیان کرد: والدین می‌توانند با روش‌های جذاب و بازی با کودکان آنان را به حفظ قرآن تشویق کنند.
معصوم‌زاده با اشاره به اینکه از ظرفیت مؤسسات قرآنی قاینات و مشهد برای تقویت حفظ بهره بردم، تصریح کرد: خراسان‌جنوبی قاریان و اساتید بسیار خوبی دارد، اما هنوز نیز باید سطح قاریان ارتقا یابد.
وی افزود: اساتید قرآن خراسان‌جنوبی نسبت به چند سال گذشته بسیار پیشرفت کرده‌اند، اما هنوز این استان در این حوزه با جایگاه مطلوب خود فاصله دارد.
این حافظ قرآن بیان کرد: سومین سال است که در این مسابقات شرکت می‌کنم و سطح مسابقات هر سال پیشرفت داشته است.

گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی/ از ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید قرآنی تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوانبه فعالان قرآنی جوان میدان داده شود
وی که چندین مقام استانی و کشوری در سطح استان و کشور دارد، تصریح کرد: اگر قرار است که فعالان جوان قرآنی در آینده به هدف خود برسند، باید به آنان میدان داده شود.
این حافظ قرآن ضعف مهم جامعه قرآنی را در عدم اطمینان به جوانان دانست و افزود: اساتید و پیشکسوتان قرآنی باید به جوانان و نوجوانان میدان دهند تا آنان در جمع تلاوت داشته باشند تا استرس آنان برطرف شود.
معصوم زاده با بیان اینکه امیدوارم با توجه همه افراد به قرآن، مهجوریت قرآن برطرف شود، یادآور شد: حفظ قرآن باعث محدود شدن زندگی افراد نمی‌شود، بلکه قرآن فضای زندگی را برای انسان شادتر می‌کند.

برگزاری مسابقات قرآن دانش‌آموزی در 11 رشته
حجت‌الاسلام سید‌علی حسینی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌كل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا ‌اظهار کرد: سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن و عترت و نماز دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی در ۱۱ رشته‌ از جمله قرائت، حفظ و تفسیر قرآن کریم، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، مداحی، اذان و احکام و انشای نماز، برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مسابقات رشته‌های آوایی پسران از امروز با شرکت ۳۰۰ نفر آغاز شد، افزود: یکی از فعالیت‌های مؤثر که همه ساله در آموزش و پرورش برگزار می‌شود، برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز از سوی معاونت پرورشی، فرهنگی است.

رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره‌كل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی ادامه داد: این مسابقات با هدف آشنایی و توسعه فرهنگ قرآنی، ایجاد رقابت سالم در فضای سالم و آشنایی دانش‌آموزان با سه منشور نورانی قرآن، عترت و نماز برگزار می‌شود.

حسینی با بیان اینکه این دوره از مسابقات در چهار مرحله آموزشگاهی، شهرستانی، استانی و کشوری برای دانش‌آموزان دختر و پسر برگزار می‌شود، تصریح کرد: ۱۳۹۰ دانش‌آموز دختر و پسر در مرحله استانی به مدت هشت روز با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

وی افزود: از این تعداد 76 نفر برگزیده شده و به مسابقات کشوری که در اواخر تیرماه و اوایل مردادماه جاری در استان‌های زنجان و مشهد برگزار می‌شود، راه می‌یابند.

گزارش ایکنا از مسابقات قرآن دانش‌آموزی/ از ضرورت ارتقاء سطح علمی اساتید قرآنی تا میدان ندادن به فعالان قرآنی جوانشرکت 150 هزار دانش‌آموز
محمدعلی واقعی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با ایکنا ‌اظهار کرد: ۱۵۰ هزار دانش‌آموز دختر و پسر استان در مراحل آموزشگاهی و شهرستانی سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز شرکت کردند.

وی ادامه داد: از این میان ۱۳۹۲ دانش‌آموز دختر و پسر در دوره‌های مختلف تحصیلی مجوز حضور در مرحله استانی را کسب کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی ضمن تشریح روند برگزاری این دوره از مسابقات، افزود: این مسابقات در چهار‌مرحله برای دانش‌آموزان دختر و پسر در حال برگزاری است که از ۲۶ خردادماه آغاز شده و تا ۵ تیرماه سال جاری ادامه می‌یابد.

واقعی خاطرنشان کرد: این مسابقات در رشته‌های آوایی، مداحی و رشته‌های پژوهشی و در هر پایه و دوره تحصیلی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به همکاری ۸۰ داور قرآنی مجرب استان در این دوره از مسابقات، تصریح کرد: در نخستین مرحله از برگزاری استانی سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان پسر استان در رشته‌های آوایی شامل؛ اذان، قرائت قرآن(تحقیق)، قرائت قرآن(ترتیل)، حفظ قرآن، حفظ ویژه(حفظ ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و کل قرآن کریم) به رقابت پرداختند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مسابقات رشته‌های آوایی دختران نیز تا پایان همین هفته برگزار می‌شود، یادآور شد: از بین دانش‌آموزان شرکت‌کننده ۷۶ برگزیده در رشته‌های مختلف به مرحله کشوری که تابستان امسال به میزبانی استان‌های زنجان و خراسان رضوی برگزار خواهد شد، راه می‌یابند.

گزارش از زهرا حمیدی، خبرنگار ایکنای خراسان‌جنوبی

انتهای پیام

captcha