مدیران شبکه قرآن و معارف سیما؛ از فرهمند تا شیخ‌اکبری/ 19 سال، 9 مدیر
کد خبر: 3826981
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶

مدیران شبکه قرآن و معارف سیما؛ از فرهمند تا شیخ‌اکبری/ 19 سال، 9 مدیر

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ شبکه قرآن و معارف سیمای جمهوری اسلامی ایران، امسال نوزدهمین سال تأسیس خود را سپری می‌کند، در حالی که در این مدت 9 فرد هدایت این شبکه را برعهده داشته‌اند.

امسال نوزدهمین سال تأسیس شبکه قرآن و معارف سیماست. این شبکه جمهوری اسلامی ایران، 21 آذرماه 1379 همزمان با ماه مبارک رمضان به صورت رسمی آغاز به کار کرد. پیش از افتتاح رسمی نیز شبکه قرآن سیما از سال 1378(با شروع ماه مبارک رمضان) برنامه‌های خود را آغاز کرده بود. شبکه قرآن سیما در ابتدا 12 ساعت پخش می‌شد و در حال حاضر نیز این شبکه به صورت 24 ساعته از کانال هشت پخش می‌شود.

جالب است که بدانید اولین مجری این شبکه شهریار ضیاءآذری بود و اولین سریال این شبکه نیز به نام «شهر باران» در سال ۱۳۸۲ به تهیه‌کنندگی مجید عباسی و کارگردانی سیدجواد هاشمی، تولید و در ماه رمضان همان سال پخش شد. در ادامه ایکنا به معرفی و ارائه کارنامه مختصری از فعالیت مدیران شبکه قرآن و معارف سیما پرداخته است که مشروح آن را می‌خوانید.

شنبه//نگاهی اجمالی بر 19 سال مدیریت شبکه قرآن و معارف سیما/ از «فرهمند» تا «شیخ‌اکبری»
سلمان فرهمند
اولین مدیری که بر کرسی مدیریت شبکه قرآن و معارف سیما نشست، سلمان فرهمند بود. فرهمند در بین سال‌های 78 تا 81 و به مدت چهار سال عهده‌دار این سمت بود. وی هم‌اکنون دانشجوی دوره دکترای رسانه بوده و در دانشگاه نیز تدریس می‌کند.

فرهمند بدون در اختیار داشتن امکانات چندانی توانست شبکه قرآن و معارف سیما را، که ابتدا با نام سیمای قرآن خوانده می‌شد، پایه‌گذاری کند. برنامه‌های این شبکه ابتدا تنها یک ساعت در شب بعد از خبر 22:30 شبکه دو از ساعت حدود 23 تا 24 به روی آنتن می‌رفت. پس از یک سال از پخش برنامه‌های این شبکه که در وقت اذانگاهی ظهر پخش می‌شد، به پس از اذان ظهر انتقال یافت و مدت دو سال با عنوان سیمای نور با همین نحو ادامه داشت. سپس، به مدت دو سال صبح‌ها از شبکه چهارم سیما حدود پنج ساعت از ساعت 6 تا 11 برنامه‌های شبکه قرآن پخش می‌شد.

مصطفی صدرزاده
دومین مدیر شبکه قرآن سیما مصطفی صدرزاده بود. وی در سال 1332 در مشهد متولد شد و هم‌اکنون نیز مدرک تحصیلی دکترای مدیریت دارد. صدرزاده از مدیران قدیمی و باسابقه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که روز اول اسفندماه سال 57 همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به این سازمان راه یافت.

وی را می‌توان از اولین مدیران قرآنی صدا و سیما خواند، بین سال‌های 81 تا 84 به مدت سه سال در شبکه قرآن و معارف سیما حضور داشت. پخش اولین سریال این شبکه به نام «شهر باران» در سال ۱۳۸۲، 24 ساعته شدن برنامه‌های شبکه قرآن و تولید برنامه‌های متنوع قرآنی از ویژگی‌های مهم دوره مدیریت وی در این شبکه است.

حسین ساری
طولانی‌ترین دوره مدیریت بر شبکه قرآن و معارف سیما، در دوره مدیریت حسین ساری رقم خورد. ساری در بین سال‌های 84 تا 90 به مدت شش سال مدیر شبکه قرآن سیما بود. وی در سال ۱۳۴۷ در تهران متولد و همزمان با دوره تحصيلات متوسطه و دانشجويی به عنوان معلم دينی در آموزش و پرورش به تدريس مشغول ‌شد.

ساری، مدرك کارشناسی خود را در رشته مهندسی صنايع از دانشگاه صنعتی شريف و کارشناسی ارشد را نيز در همين رشته از دانشگاه تربيت مدرس دريافت‌ كرد. وی همچنین، مدرك دكترای مديريت استراتژيك را از دانشگاه عالی دفاع ملی اخذ ‌كرد. وی مدیر کلی پخش و نظارت صدا، عضویت در هیئت امنای جهاد دانشگاهی، عضو شورای سیاست‌گذاری مسابقات بین‌المللی دانشجویان، رییس مرکز پویانمایی سازمان صدا و سیما و مدیر شبکه آموزش سیما را در کارنامه کاری خود دارد. 

وی به مدت شش سال نیز به عنوان مدير شبكه راديويی قرآن ايفای نقش كرد و علاوه بر مديريت گروه اجتماعی راديو و مدير كلی پخش و نظارت، سردبيری و برنامه‌سازی را نيز از سال ۱۳۶۹ تجربه‌ كرده ‌است. ساری تلاش‌های زيادی در رساندن امواج این شبکه به دیگر استان‌ها انجام داد.

سیدباقر پیش‌نمازی
چهارمین مدیر شبکه قرآن و معارف سیما که مدت کوتاه یک‌ساله‌ای در بین سال‌های 90 تا 91 مدیریت شبکه را برعهده داشت، سیدباقر پیشنمازی است. وی تیرماه سال ۱۳۳۸ در خانواده‌ای علمی و روحانی در ساری متولد شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که در کسوت معلمی در دبیرستان‌های ساری خدمت می‌کرد، با شرکت در کنکور سراسری در دانشگاه علامه طباطبایی تهران پذیرفته شد و در حالی که مسئولیت مدیریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران و سمنان را برعهده داشت، همزمان در دانشگاه هم مشغول به تحصیل بود.

پس از پایان جنگ، دور دیگری از مسئولیت‌های اجرایی در کارنامه زندگی پیش‌نمازی رقم خورد. از مسئولیت‌های اجرایی وی می‌توان به معاون وزیر ورزش و جوانان، معاون وزیر آموزش و پرورش، مدیر شبکه قرآن و معارف صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مدیرکل صداو سیمای خراسان رضوی، مدیرکل صدا و سیمای فارس و … اشاره کرد. وی هم‌اکنون رئیس ستاد اقامه نماز جمعه تهران است.

حسن گروسی

پنجمین مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، حسن گروسی بود. کارشناسی ارشد در رشته‌های حقوق بین‌الملل و نیز مدیریت رسانه از جمله سوابق تحصیلی بوده و اکنون دانشجوی دکتری تخصصی حقوق عمومی(در حال نگارش رساله امکان‌سنجی ایجاد نظام‌ دومجلسی با تأکید بر ظرفیت‌های حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران) است. وی مدت چهار سال از سال 90 تا 93 مدیریت شبکه قرآن و معارف سیما را برعهده داشت. این شبکه در زمان مدیریت گروسی طبق نظرسنجی و نیازسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما از مردم تهران در تاریخ 16 خرداد 93 میزان رضایت‌مندی شبکه قرآن و معارف سیما با 43 درصد بیننده بیشتر از میزان شنوندگان شبکه‌های مذهبی صدا بوده است
برندسازی در ساخت برنامه‌های تلویزیونی با محوریت قرآن و معارف اسلامی یکی از اهداف گروسی در دوره تصدی وی بر شبکه قرآن بود. وی برنامه‌های تلویزیونی «شب آسمانی»(پاسخگویی به شبهات دینی با محوریت افزایش سطح اطلاعات دینی و نوجوانان و جوانان) و «اسرا»(استعدادیابی قاریان نوجوان) را با جذب مخاطبان حداکثری به صورت روتین به روی آنتن برد.
گروسی به عنوان یکی از مدیران با سابقه صداوسیما در امور مجلس حضور داشته است. او همچنین، در حال حاضر معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی، ریاست ستاد حج و زیارت و مدیر شبکه تلویزیونی اینترنتی لبیک است و عضو شوراهای راهبردی شبکه‌های سه و شما نیز بوده است. مدیرکلی امور فرهنگی صداوسیما، مشاوره رسانه‌ای دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، ریاست شورای فضای مجازی سیما و دبیری شورای معارف سیما از دیگر مسئولیت‌های گروسی بوده است.

بهرام محمدی‌نیا
دیگر مدیر شبکه قرآن و معارف سیما که از سال 93 تا 94 سکان هدایت مدیریت این شبکه را در دست داشت، بهرام محمدی‌نیاست. محمدی‌نیا متولد 1335، دارای تحصیلات حوزوی و فارغ‌التحصیل مهندسی صنایع در دانشگاه علم و صنعت است.

محمدی‌نیا در دوره مدیریت خود تولید برنامه‌های جدید، مختلف و متنوع قرآنی برای شبکه را در کارنامه خود دارد. قائم‌مقامی گروه اجتماعی رادیو، قائم‌مقامی گروه معارف رادیو، مدیریت گروه اجتماعی رادیو، مدیریت سیمای خانواده، مدیریت گروه اجتماعی شبکه یک و مدیرکل صدا و سیمای قم(10 سال) از سوابق اجرایی محمدی‌‌نیاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی
سیدجواد موسوی سال 1342 در کرمان به دنیا آمده است. وی هفتمین مدیر شبکه قرآن و معارف سیما بود که از سال 94 تا 95 مدیریت این شبکه را برعهده داشت. موسوی مدرک حوزوی را در سطح دو دارد و هم‌اکنون نیز به عنوان مشاور قائم‌مقام سازمان صدا و سیما فعالیت می‌کند.

علاوه بر این، برنامه‌ریزی جهت تولید و پخش برنامه‌های جدید قرآنی و نیز تقویت برنامه‌های جاری شبکه قرآن از جمله فعالیت‌های موسوی در دوره یک ساله مدیریت وی بر این شبکه بود. موسوی پیش از مدیریت شبکه قرآن نیز به مدت 10 سال مدیرکل صدا و سیمای کرمان و بعد از آن رئیس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما در قم بود.

محمدحسین محمدزاده
محمدحسین محمدزاده از دیگر مدیران شبکه قرآن و معارف سیماست که بین سال‌های 95 تا 97 سکان هدایت این شبکه را عهده‌دار بود. وی متولد سال 1347 و دارای مدرک حوزوی در رشته خارج فقه است. همچنین، مقطع دکتری را در رشته مدیریت رسانه پشت سر گذاشته است. در زمینه قرآنی نیز دوره «اقراء» را نزد شیخ محمد عصفور از مصر گذرانده است.

سابقه مدیریت و فعالیت محمدزاده در صدا و سیما به سال 85 بازمی‌گردد که وی مدیریت رادیو معارف را تا سال 87 عهده‌دار بود. علاوه بر این، مدیریت رادیو قرآن بین سال‌های 87 تا 95، تأسیس رادیو معارف انگلیسی در سال 86، راه‌اندازی رادیو تلاوت در سال 91 و مدیریت شبکه قرآن و معارف سیما بین سال‌های 95 تا 97 از دیگر سوابق مدیریتی وی در صدا و سیماست.

تبدیل شدن شبکه قرآن به عنوان یک نهاد مؤثر قرآنی در جامعه قرآنی کشور(شورای توسعه فرهنگ قرآنی)، اطلاع‌رسانی جهت مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری و مردم از مسئولان قرآنی، ایجاد تغییرات گرافیکی در شبکه به ویژه آرم شبکه و منطبق کردن تمام فعالیت‌های شبکه با اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت ترویج فرهنگ و سبک زندگی قرآنی از جمله ویژگی‌های دوره مدیریت وی بر شبکه قرآن و معارف سیماست. وی هم‌اکنون عضو کارگروه قرآنی ستاد نشر و تبلیغ نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی در دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای است.

جواد شیخ‌اکبری
مدیریت فعلی شبکه قرآن و معارف سیما با جواد شیخ‌اکبری است. شیخ‌اکبری متولد ۱۳۵۷ و دانش‌آموخته کارشناسی ارشد معارف اسلامی و الهیات از دانشگاه امام صادق(ع) است. وی سال ۱۳۸۰ وارد سازمان صدا و سیما شد و به عنوان محقق و پژوهشگر با مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما فعالیت خود را آغاز کرد. او سردبیری برنامه‌های زنده و بخش‌های مختلف خبری، دبیر شورای راهبردی، مدیریت گروه اقتصاد و سیاسی شبکه خبر و جانشینی رئیس این شبکه در امور تولید و مدیرکلی تولید و تأمین برنامه‌های خبری شبکه خبر را در کارنامه کاری خود دارد.

وی همچنین، عضو شورای طرح و برنامه شبکه سه و پنج سیما، عضو شورای راهبردی شبکه شما، مشاور تولید مدیر شبکه پنج سیما، عضو شورای نظارت اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی و مدیر گروه مستند شبکه ایران کالا بوده است. مدیریت و نظارت بر تولید مستند‌های شاخص و ارزشی همچون «راز آرماگدون»، «خط امام»، «پایانی بر پایان»، «اشغال»، «نهم دی انقلاب سوم»، «بحران در سوریه»، «هم‌زبانی و بی‌زبانی» و ... از دیگر سوابق حرفه‌ای مدیر جدید شبکه قرآن و معارف سیما است.

پیش از وی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عرفاتی، حدود شش‌ماه سرپرستی این شبکه قرآنی را برعهده داشت.
انتهای پیام

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شبكه خنثي قرآن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۴/۲۹ - ۱۱:۲۶
0
0
و قفوهم ! انهم مسئولون !

شبكه قرآن نيز در هماوايي و همراهي با صاحبان قدرت در حوزه فعاليت هاي قرآني در لاپوشاني و كتمان حقايق شريك و مقصر است.

قصور اين شبكه عمدتا به دليل نداشتن شجاعت لازم در برخورد با سوء مديريت هاي قرآني كشور است.

شبكه اي كه بايد زبان قرآن و قرآنيان باشد، در خدمت نهادهاي قدرت است.

از اين رو اين شبكه همواره در موضع انفعال است.
اعم اغلب برنامه ها به ارائه گزارش هاي عملكرد مديران قرآني اختصاص دارد.
گزارش هايي كه در حوزه عمومي بي فايده و كسل آور است.

شبكه اي كه بايد آن را « شبكه خنثي » ناميد.

تفكر غلط اينكه نبايد فعاليت هاي قرآني و مديران قرآني را نقد كرد ... از يك سو
و مافياي حاكم و قدرت دست هاي پشت پرده از سوي ديگر
مانع رشد و تحرك و چالاكي و چابكي اين شبكه است.

اما اين رويه سر انجامي جز از دست دادن مخاطبان عمومي نداشته و نخواهد داشت.
خبرنگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۴/۲۹ - ۱۶:۳۵
0
0
شبکه قرآن طی سالهایی که از عمر شریف آن می گذرد به حق که کوتاهی های بسیار برای ترویج فرهنگ قرآنی داشته است. و اگر غیر از این بود امروز حتما شاهد جای خالی زندگی قرآنی در جمهوری اسلامی نبودیم
به جاي فعاليت هاي قرآني قرآني فعاليت كنيم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۰ - ۱۲:۲۲
0
0
شبكه قرآن ( راديو قرآن و سيما )، شوراي توسعه فرهنگ قرآني، بخش هاي قرآني برخي وزارت خانه ها و سازمان ها ( مانند حوزه معاونت پرورشي وزارت آموزش و پرورش ) يك جريان مافيايي به هم پيوسته است.

« مافياي قدرتي » كه كليه فعاليت ها و برنامه ها و اعتبارات را در مسيري كه خودشان مي خواهند هزينه مي كنند. كسي را هم ياراي مقابله نيست.

« ليست سياه » عريض و طويل منتقدين در اين مجموعه ها حاكي از همين مافياي قدرت است.

اما اين شيوه تا كي و كجا ادامه خواهد داشت ؟!!
در شرايط سوء مديريت و عدم نظارت فعلي اميدي به اصلاح رويه وجود ندارد.

اما نگران آينده نظام و فعاليت هاي قرآني هستم ...

راهكار :
« كاش به جاي فعاليت هاي قرآني، قرآني فعاليت كنيم. »
غریبه آشنا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۱ - ۰۸:۵۵
0
0
وجود چنین شبکه ای بخودی خود یکی از افتخارات نظام اسلامی است و کارهای فراوانی در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی انجام داده است علیرغم بی مهریهایی که از طرف مسئولین و سیاستگذاران رسانه ملی در زمینه حمایت از این شبکه صورت گرفته و می گیرید همچون بحث تخصیص بودجه و بعضا انتصاب افراد غیر متخصص در زمینه قرآنی در راس این شبکه که خود نشان مظلومیت و مهجوریت قرآن در عهد نظام اسلامی است . پرداخت شبکه به مسائل کم اهمیت و حاشیه ای که مورد توجه مخاطبان قرآنی و معارفی نیست نشانه بی تخصصی بعضی از مسئولین این شبکه است . اگر حمایت رسانه ملی از این شبکه در حد تخصیص بودجه مناسب برای ساخت فیلمها و سریالهای قرآنی صورت بگیرد ، قطعا این شبکه هم مانند سایر شبکه های سراسری مورد توجه مخاطبان قرار خواهد گرفت و از این مهجوریتی که امروز گرفتار آن شده رها خواهد شد . ساخت برنامه های چالشی و پرداخت به معظلات و مشکلات جامعه قرآنی به دور از ملاحظات و تعارفات جناحی و صنفی و ... همچون نود قرانی نیز می تواند مخاطب عام را جذب کند و بر توفیقات این شبکه بیفزاید . ....
قاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۴/۳۱ - ۱۵:۳۴
0
0
دو نظر بالا واقعا صحیح است. شبکه قرآن بی خاصیت فعلی قابل قیاس با گذشته نیست. ایکنا دست از محافظه کاری بردار و اون نظرات در دست بررسی را هم منتشر کن.
captcha