ضرورت‌‌های علمی و عملی وحدت و همدلی میان ادیان
کد خبر: 3819569
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۰
در کنفرانس بین‌المللی «بزرگداشت تنوع در جهان اسلام» در دهلی بررسی شد؛

ضرورت‌‌های علمی و عملی وحدت و همدلی میان ادیان

گروه بین‌الملل ــ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در کنفرانس بین‌المللی «بزرگداشت تنوع در جهان اسلام» در دهلی نو با اشاره به اینکه «دگرپذیری» ضرورت امروز برای رسیدن به وحدت و همدلی است، گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی در ایران یکی از نمونه‌های عینی، علمی و عملی دگرپذیری تنوع در باورها و مذاهب است.

به گزارش ایکنا به نقل از دانشگاه مذاهب اسلامی، کنفرانس بین‌المللی «بزرگداشت تنوع در جهان اسلام» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در کنار شخصیت‌های برجسته و رهبران دینی هند همچون؛ دالایی لاما، پرفسور انصاری، معاون سابق نخست وزیر هند، رهبر برجسته شیعیان هند، رهبر برجسته اهل سنت هند، رهبر برجسته بهره‌های هند، هیئت دانشگاه مذاهب اسلامی و… امروز شنبه ۲۵ خردادماه در دهلی نو برگزار شد.

مختاری در این کنفرانس در سخنانی با اشاره به آیات قرآن کریم تنوع را یکی از شاخصه‌های اصلی انسانی معرفی کرد و گفت: تنوع در قومیت، نژاد، فرهنگ و زبان یک واقعیت است و نباید منشأ یک اختلاف شود.

وی با اشاره به احادیث نبوی تأکید کرد که این اختلافات حتی می‌توانند منشأ رشد باشند. ما برای رسیدن به وحدت نباید فقط از مشترکات حرف بزنیم حتی نقطه‌های اختلاف نیز می‌تواند ما را به همگرایی و همدلی نزدیک کند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی به موانع و عوامل دگرپذیری اشاره کرد و شناخت ادیان و مذاهب از همدیگر، احترام به همدیگر، از شاخص‌های اصلی پذیری برشمرد.

مختاری همچنین افراطی گری و تندروی از موانع مهم دگرپذیری و رسیدن به وحدت و همدلی عنوان کرد و بی احترامی به مقدسات و باورهای مذاهب و ادیان دیگر را یکی دیگر از عوامل و موانع دگر پذیری معرفی کرد.

وی در پایان دانشگاه مذاهب اسلامی را یکی از نمونه‌های عینی، علمی و عملی دگرپذیری تنوع در باورها و مذاهب دانست و گفت: آماده هستیم تجربیات و اندوخته‌های خود را در این زمینه در اختیار دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشورهای مختلف قرار دهیم و به اشتراک گذار بگذاریم.

انتهای پیام

captcha