بايدها و نبايدهای حقوق شهروندی
کد خبر: 3817297
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۹

بايدها و نبايدهای حقوق شهروندی

گروه اجتماعی ـ برای تحقق حقوق شهروندی كه اصول اسلامی در آن نهادينه شده، بايد به توسعه فرهنگي توجه كرده، از آموزش‌های نادرست دوری كرده و ايمان و تقوا را در جامعه نهادينه كنيم.

بايدها و نبايدهاي حقوق شهرونديحقوق شهروندی، یکی از این اصول است که در صورت فراموشی یا غفلت از آن، کل جامعه دچار خسران شده و به هدف متعالی خود نمی‌رسد.
هدف متعالی که مدنظر دین مبین اسلام است و برای رسیدن به آن باید تمام افراد جامعه دست به دست هم دهند. برای رسیدن به قرب الهی، باید آرامش داشت و این آرامش به دست نمی‌آید مگر با رعایت حقوق شهروندی و مراعات یکدیگر.
آموزش حقوق شهروندی نیز نکته‌ای مهم و حائز اهمیت است که باید از همان دوران کودکی برای آن همت گماشت تا در جامعه نهادینه شود.
براي تحقق حقوق شهروندی كه اصول اسلامي در آن نهادينه شده، بايد به توسعه فرهنگی توجه كرده، از آموزش‌های نادرست دوری كرده و ايمان و تقوا را در جامعه نهادينه كنيم.
به توسعه فرهنگی توجه كنيم
علیرضا اسلام، پژوهشگر و جامعه شناس دانشگاه بیرجند در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: بايد براي تحقق اصول حقوق شهروندي، به توسعه فرهنگي در تمام ابعاد دست يابيم.
وی گفت: فرهنگ‌‌ سازی و آگاهی بخشی یکی از مهم ترین اهداف در تحقق حقوق شهروندی است كه بايد دست اندركاران فرهنگي جامعه به آن توجه كنند.

اين جامعه شناس اظهار کرد: اگر نتوانیم به توسعه فرهنگی دست پیدا کنیم، در توسعه مسائل دیگر از جمله حقوق شهروندی نیز نمی‌توانیم به موفقیت کاملی دست یابیم.

وی بیان کرد: ناآگاهی افراد و عدم آموزش صحیح در این حوزه از مصادیق حقوق شهروندی است که باید مدنظر قرار گیرد.

این جامعه شناس افزود: از مهم‌ترین ابعاد حقوق شهروندی از دیدگاه قانون اساسی کشور، برخورداری از حقوق اجتماعی و سیاسی است که از ارکان اصلی حقوق بشر محسوب می‌شود.

اسلام خاطرنشان کرد: آموزش نادرست زمینه‌ساز عدم آگاهی بسیاری از افراد جامعه نسبت به حقوق شهروندی است، بنابراین اگر آموزش را درست به افراد از سنین کم ندهیم، نخواهیم توانست حقوق شهروندی را در جامعه پیاده کنیم.
علم و ایمان؛ لازمه تحقق حقوق شهروندي
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی ابراهیم زاده، رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان خوسف نيز در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اسلام برای نوع بشر با هر دین و آیین احترام قائل است.

وی ادامه داد: بهتر است به جای حقوق شهروندی از واژه دینی حق الناس استفاده کنیم با فرض اینکه منظور از حقوق شهروندی همان حق الناس است.

رئیس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان خوسف اظهار کرد: آنچه موجب نادیده گرفته شدن حقوق شهروندی از ناحیه حاکمان نسبت به مردم و مردم نسبت به یکدیگر شده است جهل و فقدان ایمان است.

ابراهیم زاده با بیان اینکه علم و ایمان نسبت به آموزه‌های دینی سبب توجه همگان به حقوق یکدیگر می‌شود، خاطرنشان کرد: جامعه آرمانی قرآنی جامعه‌ای است که برنامه‌ها، قوانین، نظارت، قضاوت، تشویق، تنبیه و هر نوع رفتار حقیقی و حقوقی رهبران و رهروان آن بر طبق آموزه‌های قرآنی باشد.

انتهاي پيام

captcha