هیئت‌های مذهبی؛ مدرسه انتقال مفاهیم و آموزش اخلاق‌مدار
کد خبر: 3781121
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶

هیئت‌های مذهبی؛ مدرسه انتقال مفاهیم و آموزش اخلاق‌مدار

گروه فعالیت‌های قرآنی - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: هیئت‌های مذهبی به‌عنوان مدرسه انتقال مفاهیم و آموزش اخلاق‌مدار انسان‌ها بوده و در شرایط حساس کنونی، عنصر صیانتی محسوب می‌شوند.

هیئت‌های مذهبی؛ مدرسه انتقال مفاهیم و آموزش اخلاق‌مداربه گزارش ایکنا از اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، شب گذشته، ۲۳ دی در مراسم گرامیداشت ۳۰ سال فعالیت هیئت شعرای دارالارشاد حسینی اردبیل تصریح کرد: انجمن‌ها و هیئت‌های مذهبی در شرایط حساس کنونی عنصر صیانتی محسوب می‌شوند به طوری که جوانان ما با حضور در هیئت‌های مذهبی به نوعی احساس تعلق و عرق و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت نشان می‌دهند.
وی از هیئت‌های مذهبی به عنوان مدرسه انتقال مفاهیم و آموزش اخلاق‌مدار انسان‌ها یاد و خاطرنشان کرد: شعرا از آن جهت که قادرند احساسات و عواطف میلیون‌ها انسان را تحریک کنند دارای جایگاه بی‌نظیری هستند به طوری که بعد از قرن‌ها ایران را با حافظ و سعدی و مولوی می‌شناسند.
امام جمعه اردبیل افزود: در برخی از کشور‌ها نظیر روسیه کتاب سال مثنوی معنوی انتخاب می‌شود چرا که این آثار زبان مشترک همه انسان‌هاست که در آن سخن از زیبائی‌های اخلاقی، ارزش‌های انسانی و اصول مشترک بشریت است.
عاملی از شاعران، مداحان و اهالی قلم به عنوان ینفع‌للناس یاد کرد و گفت: تاثیر سخن تا حدی است که در دوران حاکمان ظالم حتی قلم و کاغذ را برای نویسندگان و شاعران دریغ می‌کردند تا نتوانند این افراد با استخدام کلمات شایسته الفاظ قابل و تاثیرگذاری را بر زبان جاری کنند.
وی تاثیرگذاری شعرا را به خاطر ویژگی‌های برجسته‌ای نظیر اخلاق، قدسیت کار و همچنین تعیین سبک و روش انتقال پیام توصیف و بیان کرد: شعرای ما در طول تاریخ به خوبی درک کردند که برای کدام جایگاه و مضامین شعر بگویند که نمونه آن شعرخوانی در باب قیام امام حسین (ع) و بیان شخصیت ائمه اطهار (ع) به ویژه خاندان علی (ع) است که در حقیقت این اشعار آن‌ها را به شهرت و آوازه رسانده است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: یک شاعر حسینی به خوبی می‌داند که کدام مرام، راه و روش و بیان مفاهیم عالی را باید به تصویر بکشد که قطعا این کار از جنبه‌های اخلاقی، هنری، حماسی و همچنین وزانت مفاهیم دارای ارزش و جایگاهی بی‌نظیر است.
عاملی ادامه داد: شاعر با قلب و عقل خود شعر می‌سراید و در حقیقت بهترین مفاهیم و معانی را در قالب‌های مختلف بر زبان جاری می‌کند که شایسته است شاعران این دیار بیشتر به زبان مادری خود شعر گفته و مفاهیم را انتقال دهند.
وی ضرورت تدوین بزرگترین لغتنامه آذری را با محوریت اردبیل و به نیت حفظ ذخایر کلامی و لغوی یادآور شد و اظهار کرد: زبان عشایر دشت مغان زبان ناب آذری است به طوری که ما تنها در حرف «الف» تاکنون ۵۲ هزار لغت ترکی را جمع‌آوری کردیم.
امام جمعه اردبیل اضافه کرد: شاعری که فراتر از گریه و احساسات بخواهد پیام قیام حضرت سیدالشهدا (ع) را انتقال دهد به راحتی می‌تواند از این مفاهیم نیز استفاده کند و این پیام را که امام حسین (ع) بر علیه نظام کفر و تاکید بر رهبریت صالح به پا خاسته است به خوبی و با قلم ظریف آن را انتقال دهد.
عاملی بیان کرد شعرای ما باید در کنار انتقال پیام اصول اخلاقی را نیز به جامعه متذکر شوند چرا که ما در بسیاری از اصول اخلاقی تنزل یافتیم به گونه‌ای که این همه مادی‌گرایی، زدوبند دنیوی، بدخلقی‌ها و ... شایسته جامعه اسلامی ما نیست.
انتهای پیام
captcha