به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در همایش روز جهانی غذا که صبح امروز اول آبان ماه در سالن همایشهای رازی برگزار شد، با بیان اینکه امسال شعار روز جهانی غذا رسیدن به گرسنگی صفر در سال 2030 انتخاب شده است، اظهار کرد: در ساختار دنیای امروز به نظر میرسد که رسیدن به گرسنگی صفر امکانپذیر نیست و گرسنگی به طرز غم انگیزی رو به افزایش باشد.
یکچهارم غذایی که هدر میرود برای غذا دادن به کل گرسنگان جهان کافی است
وزیر بهداشت بیان کرد: یکچهارم از مواد غذایی که روزانه در دنیا هدر میرود برای غذا دادن به کل گرسنگان جهان کافی است اما جنگ، آب و هوا، بیعدالتی و اسراف موانع دستیابی به گرسنگی صفر در جهان محسوب میشود و در جامعه ایرانی نیز این مشکلات وجود دارد.
وی ادامه داد: علیرغم تأکیدات دینی به ویژه در قرآن کریم جامعه ایرانی با اسراف مفرط و زیادهروی در حوزه غذا و آشامیدنیها مواجه است و حتی در مراسم مذهبی اسراف وجود دارد، از جمله مهمترین برنامههای دینی و ملی در سطح بینالمللی اربعین است که علیرغم اینکه باید بیش از پیش با اسراف در این مراسم مبارزه کنیم، اما با اسراف در این مراسم مواجه هستیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در سال 2016، 38 میلیون نفر در دنیا در معرض گرسنگی قرار داشتند، گفت: متأسفانه شاهد آن هستیم که هنوز 800 میلیون نفر در دنیا از گرسنگی رنج میبرند.
نیمی از گرسنگان جهان در کشورهای جنگزده زندگی میکنند
وی با بیان اینکه نیمی از گرسنگان جهان در کشورهای جنگزده زندگی میکنند، افزود: مردم کشور یمن به دلیل گرسنگی گرفتار مرگ هستند و در حالی که کشورشان مورد تجاوز ناجوانمردانه قرار گرفته، شاهد سکوت مدعیان حقوق بشر هستیم.
زنان 60 درصد از گرسنگان جهان را تشکیل میدهند
وزیر بهداشت ادامه داد: زنان 60 درصد از گرسنگان جهان را تشکیل میدهند و 45 درصد مرگ نوزادان به دلیل سوء تغذیه رخ میدهد. همچنین 150 میلیون کودک زیر پنج سال از کمبود موادغذایی رنج میبرند و در این شرایط کشورهای با اقتصاد کلان به جای اینکه به در پی ریشهکنی فقر و گرسنگی باشند، به دنبال فروش اسلحه و سلاح هستند.
هاشمی با بیان اینکه 65 درصد مردم جهان در شهرها زندگی میکنند، افزود: نیاز به تأمین مواد غذایی در شهرها از الزامات است و بنا بر گزارش سازمان جهانی غذا (FAO) تا سال 2050 میزان تولیدات کشاورزی برای تأمین غذای مردم جهان باید 60 درصد افزایش یابد و اهداف جهانی امروز دستیابی به گرسنگی صفر تا سال 2030 است.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: فقر عامل مهم سوء تغذیه است و افرادی که مواد غذایی سالم مصرف نمیکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند و زندگی سالم در نتیجه پیشرفت، عدالت اجتماعی و اقتصادی میسر خواهد شد.
انتهای پیام