ارائه خدمات قرآنی قانونمند می شود
کد خبر: 3653724
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳

ارائه خدمات قرآنی قانونمند می شود

قائم مقام شورای عالی قرآن از ضرورت قانونمند شدن ارائه خدمات قرآنی در سطح کشور سخن گفت و از تدوین استانداردهایی در این زمینه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ایرنا نوشت: سید علی سرابی گفت: زمانی که ارائه خدماتی در کشور فراگیر می‌شود، باید این فعالیت ها و خدمات به صورت قانونمند ارائه شود و از استانداردهای مطلوب و رایج در جامعه برخوردار باشد و گرنه ممکن است باعث ناهماهنگی هایی شود که این مساله در فضای قرآنی کشور مطلوب نیست.
وی از ارائه طرحی در این زمینه از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی خبر داد و گفت: شورای عالی قرآن ماموریت یافته تا با تشکیل کارگروهی نسبت به تعیین نرخ نامه ای برای خدمات قرآنی به ویژه در مباحث تلاوت، داوری و تدریس قرآن به بررسی بپردازد.
سرابی افزود: شورای عالی قرآن پیش‌نویسی را در این زمینه تهیه کرده و در اختیار اعضای این کارگروه که از شخصیت های حقیقی و حقوقی و نهادهایی همچون سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هستند، قرار داده تا نظرات خود را اعلام کنند.
قائم مقام شورای عالی قرآن به برخی حساسیت ها و پیچیدگی های این طرح اشاره کرد و گفت: این طرح از ظرافت های خاصی برخوردار است و شاید تهیه این آئین نامه نیازمند زمانی طولانی باشد ولی نکته مهم این است که در ترویج این آیین نامه باید از ابزار تشویقی استفاده کرد و امیدوارم با کمک کارشناسان بتوانیم هرچه سریعتر نتایج این طرح را اعلام کنیم.

** ضرورت اعتدال در حق الزحمه برنامه های قرآنی
مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم نیز معتقد است: تصویب آیین نامه ای برای تعیین میزان حق الزحمه فعالیت های قرآنی باعث جلوگیری از هرگونه افراط و تفریط در این زمینه می شود.
وی با اشاره به برنامه های سازمان دارالقرآن برای پرداخت حق الزحمه فعالیت های قرآنی به خبرنگار ایرنا گفت: هر سال آئین نامه پرداخت حق الزحمه فعالیت های قرآنی در هیات امنای این سازمان به تصویب می رسد که هزینه های مربوط به بسیاری از تخصص های قرآنی با نگاه کارشناسی در آن دیده شده است.
این قاری ممتاز افزود: در این آئین نامه حق الزحمه استاد، مربی، گروه تواشیح، حافظ، قاری، ستادهای برگزاری دوره های آموزشی و بسیاری دیگر از این فعالیت ها مشخص شده و در ابتدای هر سال مبنای آن تعدیل می شود.
قره شیخلو همچنین گفت: حدود 40 عنوان فعالیت قرآنی به همراه هزینه ریالی آن در این آئین نامه مشخص شده و بسیاری از دستگاه ها و سازمان ها در ابتدای سال از سازمان دارالقرآن الکریم استعلام می گیرند و ما به آنان تعرفه های موردنظر را اعلام می کنیم.
وی این تعرفه ها را سندی برای سازمان ها و نهادها دانست که ذیحساب ها و مسئولان مالی برای پرداخت های مربوط به فعالیت های قرآنی به آن استناد می کنند.
قره شیخلو اضافه کرد: هزینه های درنظر گرفته شده در این آئین نامه باعث می شود تا سازمان ها و موسسات از هرگونه ریخت و پاش به دور باشند و هزینه اضافه پرداخت نکنند.
وی افزود: گاهی اوقات هزینه های پرداختی به فعالان قرآنی کمتر از شان و جایگاه آنان است و لذا معتقدیم در این کار باید همواره اعتدال رعایت شود، یعنی نه اسراف شود و نه حق کسانی که وقت می گذارند، ضایع شود.
به گفته رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، اگر آئین نامه پرداخت حق الزحمه فعالان قرآنی ملاک عمل نهادها و سازمان ها قرار گیرد، حداقل 80 درصد از مشکلات مالی فعالیت های قرآنی حل خواهد شد.
captcha