مافیای فرهنگی گریبانگیر نشر معارف/ قصه پرغصه کاغذ
کد خبر: 3812720
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴

مافیای فرهنگی گریبانگیر نشر معارف/ قصه پرغصه کاغذ

گروه معارف ــ مسئول غرفه نشر «میراث ماندگار» در دوازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت خراسان‌جنوبی گفت: متأسفانه مافیای فرهنگی در حوزه نشر زیاد است و کاغذی که با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد می‌شود و بندی که باید ۱۲۰ هزار تومان فروخته شود ۳۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

مافیای فرهنگی گریبانگیر نشر معارفبا وجود کتاب‌های آنلاین و قابل دسترس و مواردی مشابه در کشورهای توسعه‌یافته، هر ساله نگارش، چاپ و فروش کتاب به میزان بالایی رو به رشد است.
در این میان در کشور ما نیز نشر معارف در راستای توجه مردم به معانی عرفانی و اسلامی، می‌تواند فعالیت چشمگیری داشته باشند و صاحبان این نشر باید بیشتر حمایت شوند.
ناشران کتب معارفی مشکلاتی از جمله گرانی کاغذ دارند که گاهی بلای جانشان می‌شود و شاید نتوانند در این حوزه آن چنانکه باید فعالیت کنند. در این میان برگزاری نمایشگاه کتاب سالانه می‌تواند برطرف‌کننده قسمتی از مشکلات فروش ناشران باشد. البته این مشکلات برای ناشران بخش دولتی به دلیل شرایط مناسبی که برای آنان مهیاست از جمله کاغذ و چاپ ارزان در مقایسه با ناشران بخش خصوصی به مراتب کمتر است.
برای شنیدن درد دل‌های یک ناشر به غرفه‌اش در دوازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت خراسان‌ جنوبی رفتیم تا از نزدیک با او هم‌کلام شویم و دردهایش را در حوزه کار معارفی بشنویم.

توجه به سلایق جوانان

اسکندر متقی‌زاده، مسئول غرفه نشر «میراث ماندگار» در دوازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت خراسان‌جنوبی، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: از سال 76 فعالیت در حوزه نشر را آغاز کرده‌ام و به مدت 20 سال است فعالیت نمایشگاهی دارم.
وی با بیان اینکه بیشتر فعالیت این نشر در حوزه بزرگسالان است و کتاب‌های کمتری برای کودکان چاپ می‌کند، افزود: از جمله مشکلات نشر معارف به فروش نرفتن کتاب‌هاست که آن هم بستگی به ذائقه مردم دارد.
این ناشر بیان کرد: در برخی شهرها از جمله بیرجند میزان فروش کتاب‌های معارفی بالاست اما در سایر شهرها استقبال از این گونه کتاب‌ها کمتر شده است.
متقی‌زاده تصریح کرد: از دلایلی که باعث شده میزان استقبال از کتاب‌های معارف کم شود، این است که در کتاب‌های معارف مطالب جدید متناسب با نیاز روز و سلایق جوانان کار نمی‌شود.
وی افزود: اولین هدف ناشرانی که وابسته به دولت نیستند و به صورت خصوصی فعالیت می‌کنند کسب درآمد است. در نتیجه کتابی را چاپ می‌کنند که صرفه اقتصادی داشته باشد.

مافیای فرهنگی گریبانگیر نشر معارف

قصه پرغصه کاغذ
این ناشر بیان کرد: ناشران به ذائقه مردم نگاه می‌کنند و استقبال مردم بیشتر از کتاب‌های رمان است. در نتیجه بیشتر کتاب‌های رمان را چاپ می‌کنیم، چراکه در کتاب‌های حوزه معارف میزان کاغذی که مورد استفاده قرار می‌گیرد بالاست. بنابراین قیمت این کتاب‌ها بالا می‌رود و مردم از آن کمتر استقبال می‌کنند.
متقی‌زاده ادامه داد: متأسفانه مافیای فرهنگی در حوزه نشر زیاد است و کاغذی که با ارز 4200 تومانی وارد می‌شود و باید بندی 120 هزار تومان فروخته شود 350 هزار تومان عرضه می‌شود.

مافیای فرهنگی
وی تصریح کرد: ماده اصلی کتاب کاغذ است و زمانی که قیمت کاغذ بالا می‌رود، ناشر نیز قیمت کتاب را افزایش می‌دهد و در نتیجه سرانه مطالعه در کشور پایین می‌آید.
این ناشر اظهار کرد: قیمت کاغذ ایرانی در این ماه‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته و در عرض یک ماه قیمت آن 100 هزار تومان افزایش پیدا کرده و نزدیک به قیمت کاغذ خارجی شده است. به این دلیل اینکه کاغذ خارجی کیفیت بالاتری دارد، ناشران از آن استفاده می‌کنند.
متقی‌زاده افزود: میزان سرانه مطالعه در کشور ما بیشتر در حوزه کتاب کودک است. البته در شهر بیرجند به این دلیل که فضای نمایشگاه کوچک است و دو سالن برای عرضه کتاب‌ها وجود دارد دسترسی مردم به کتاب آسان‌تر و میزان فروش ناشران بیشتر است.
وی یادآور شد: در برگزاری نمایشگاه‌های معارفی، که ناشران معارف در آنها حضور دارند، باید به کیفیت بیشتر از کمیت توجه شود تا مردم به این سمت جذب شوند.

بی‌تردید ناشران حوزه معارف مشکلاتی دارند که اگر به آن‌ها رسیدگی نشود، جامعه دچار آثار زیانباری خواهد شد، چرا که اگر خوراک فرهنگی در حوزه معارفی را از جامعه بگیریم، چیزی جز جامعه سرد و منجمد، که اصول اسلامی‌اش فراموش می‌شود، نخواهیم داشت.

انتهای پیام

captcha